Çar. May 15th, 2024


·Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından Sille Mahallesi’ne kazandırılacak olan “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projesini ve Sille İlkokulu inşaatını yerinde inceledi.

İlçenin her alandaki gereksinimleri doğrultusunda yatırım planlamasını yürüten Selçuklu Belediyesi yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı üretimi devam eden Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projesi ile Sille İlkokulu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 

Gezi esnasında Lider Pekyatırmacı’ya Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Selçuklu İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Başkan Pekyatırmacı “Yatırımlarımızla ile Sille’ye kıymet katmaya devam ediyoruz”

Selçuklu’da eğitimden sıhhate, altyapıdan toplumsal yaşama, kadar geniş bir yelpazede hizmet üretmeye devam ettiklerini tabir eden Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı: “İlçemize paha katacak yatırımları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Çalışma alanımız içerisinde tarihi ve kültürel bedelleriyle Sille değerli yer tutuyor. Sille’de bugüne kadar geniş ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdik. Son periyotta bu yatırımlar çerçevesinde Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projesi ile Sillemizde bulunan tarihi ve kültürel kıymetlerimizi korumak ve en hoş formda geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Tekrar Sille’nin girişinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Sille İlkokulu binasını ahşap konstrüksiyon ile yine inşa ediyoruz. Binanın üretiminde sona yaklaştık. İnşallah kısa müddet içerisinde eğitim topluluğumuzun hizmetine kazandırmak istiyoruz. Tüm bu yatırımlar ile Sille’ye kıymet katmaya devam ediyoruz” Biçiminde konuştu.

Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi projesi 35 adet konut, 24 adet ticari donatı, 9 adet toplumsal ve kültürel donatı, 1 adet belediye hizmet binası, 1 adet sıhhat tesisi, 1 adet trafo, 200 araç kapasiteli kapalı otopark ve 4.734 m2 yeşil alan çalışmasından oluşuyor.

Sille İlkokulu’nda ise 4 derslik, 1 ana sınıfı, 2 atölye, laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve çok maksatlı salonu bulunacak. Sille Mahallesi’nin eğitim alanındaki kıymetli bir gereksinimini karşılayacak olan okul 51 milyon TL’ye mal olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen