Paz. Nis 28th, 2024


Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli yazılımcıların eğitimine yönelik birlikte yürüttüğü bir proje olan Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’nun üçüncüsü tamamlandı. ‘Bulut Bilişim’ kategorisinde gerçekleşen yarışta dereceye giren üç gruba mükafatları Ankara’daki BTK Başkanlığı’nda düzenlenen merasimde takdim edildi.  

 

BTK iş birliği ile 25 Ağustos’ta başlayan Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, 13 Ekim’de Ankara’da düzenlenen kapanış merasimiyle sona erdi. Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu Lideri Ömer Abdullah Karagözoğlu, Huawei Türkiye Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zhu Yongsheng ve Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Lideri Mustafa Ermiş’in katıldığı kapanış merasiminde, maratonu muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler ödüllendirildi. Ödül merasimine 350’den fazla öğrenci ve bilişim profesyoneli katıldı. 

 

Bulut Bilişim kategorisinde gerçekleşen yarışta, Pyckle Rick kadrosundan Deniz Özcan, Emre Düzgün ve Barkın Sağan birinci, Efsane Milan Takımı kadrosundan Muharrem Onur Alan, Sarp Dora Taraftan ve Şevval Ensarioğlu ikinci ve Mind Benders kadrosundan Alperen Çelik, Ergün Deniz Buyruk ve Onur Malcı üçüncü olarak ipi göğüsleyen yarışmacılar ortasında yer aldılar.

 

Törende bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu Lideri Ömer Abdullah Karagözoğlu; “Ülkemizi ve gençlerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimiz teknolojiyi yalnızca tüketen değil, tıpkı vakitte üreten de bireyler olarak Türkiye’nin geleceğini şekillendirecekler. Yerli ve ulusal üretimin kıymetini ve gücünü kavrayan, bilim ve teknolojiye değer vermekten kaçınmayan bir gençlik, ülkemizi milletlerarası arenada daha da ileriye taşıyacak. Bu vesileyle, Huawei Türkiye ve BTK Akademi iş birliğiyle üçüncü kere gerçekleştirdiğimiz Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu’na katılan ve ödül alan gençlerimizi tebrik ediyor ve muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Bu biçim yarışların gençlerimizin zihninde yeni ufuklar açmasını, ilham olabilmesini temenni ediyorum” dedi. 

 

Huawei Türkiye AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zhu Yongsheng ise yaptığı konuşmada; “BTK iş birliğiyle son 3 yıldır düzenlediğimiz Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu, bilişim yeteneklerini yetiştirmeye yönelik daima çalışmalarımızın en bedelli uygulamasıdır. BTK ile birlikte, Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu final etabını birinci kere fiziki olarak alana taşımaktan ve mükemmel bir müsabaka atmosferi yaratmaktan büyük onur duyuyoruz. Proje takımının hazırladığı ana mevzuların ‘Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri’ hedefli olması da her proje çıktısının bir kat daha bedelli olmasını sağlıyor. Bu kapsamda finalistlerimiz, Huawei Bulut Bilişim hizmetlerini deneyimleme ve uygulama fırsatı yakalarken, birebir vakitte toplumsal sorumluluk şuuru, global meselelere yakından bakma ve tahlil üretme şuurunu de kazandılar. Şiddetli etapları muvaffakiyetle geçerek finale ulaşan tüm yetenekleri tebrik ediyorum” dedi. 

 

Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Lideri Mustafa Ermiş ise konuşmasında; “Gençlerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak maksadıyla, bilgi ve irtibat teknolojileri alanında 9 farklı kategoride 125 bin dakikadan oluşan 234 başlıktaki eğitimimizle, ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimize ulaşmaya uğraş ediyoruz. Bulut bilişim ve yapay zeka teknolojileri günümüzde süratle gelişen ve hayatımızın her alanına nüfuz eden teknolojiler. Hem Huawei Türkiye ile üç yıldır gerçekleştirdiğimiz Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu hem de Bulut Bilişim ve Yapay Zeka Tepesi ile bu teknolojilerin uygulama alanları, potansiyeli ve geleceği hakkında farkındalık oluşturmak niyetindeyiz. Bu alanlarda yapılan her çalışmanın ülkemizin gelişimine de kıymetli bir katkı sağlıyor olmasından da ayrıyeten mutluyuz” dedi. 

 

Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’na, Bulut Bilişim kategorisinde toplam 928 aday başvurdu. Adaylar, BTK Akademi web sitesi üzerinden çevrimiçi eğitimlerini tamamladı. Başvuranlar ortasından 200 aday, beş gün boyunca Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen Talent Interview online imtihan sistemi üzerinden, Bulut Bilişim, Yapay Zeka, Büyük Bilgi, CI/CD ve CodeArts alanlarında yapılan ön eleme imtihanına girdi. Ön eleme imtihanının akabinde 30 aday, maratonun büyük finaline kalmaya hak kazandı. Üç kişilik kadroların yarıştığı maratonda 10 ekip, projelerini 96 saat içinde hazırlayarak heyete sundular. En yüksek dereceyi alan birinci üç kadro, Huawei Matebook D16 bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Ayrıyeten, Maraton’u tamamlayan lakin dereceye giremeyen adaylara, Huawei akıllı saat ikram edildi.

 

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu kapanış merasimi kapsamında, ‘Yapay Zeka ve Bulut Bilişim Zirvesi’ de düzenlendi. Moderatörlüğünü BTK Teknik İşletme Daire Lideri Orhan Koca’nın yapığı panelde, Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Onur Sağıroğlu, Yapay Zeka Siyasetleri Derneği Lideri Zafer Küçükşabanoğlu, Logo Yazılım Yazılım Mimarisi Dönüşüm Yöneticisi Kamil Yıldırgan ve Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Boran Demirciler konuşmacı olarak yer alan isimler ortasındaydı. ‘Yapay Zeka ve Bulut Bilişim Zirvesi’ iştirakçileri ortasında yapılan çekilişle, kazanan iki şahsa Huawei akıllı saat armağan edildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen