Cts. Nis 27th, 2024


Mobilyanın başşehri İnegöl tarihi kültürel mirasları, tarım ve turizminin yanı sıra İnegöl köftesinden esinlenerek İnegöl Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan ‘Gastro İnegöl’ markasıyla gastronomi alanında da ön plana çıkmaya devam ediyor. Bu yıl kapılarını 5’nci sefer açan Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’ne katılan İnegöl Belediyesi, kentin coğrafik işaretli eserlerini ziyaretçilerine tanıttı.

GÖZLER İNEGÖL’ÜN ÜZERİNDE 

Onlarca kent yüzlerce markanın yer aldığı şenlikte İnegöl Belediyesi’nin Gastro İnegöl standına ilgi ağır oldu. İnegöl Belediyesi yakın vakitte İnegöl Köftesinin yanında 3 gastronomi bedelinin daha Coğrafik İşaret sürecini tamamlamasıyla birlikte sofraları süsleyen lezzetler; İnegöl Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıka Bitkisi ve İnegöl Sütlü Kadayıfını da muhafaza altına almıştı. Bu eserler şenlik boyunca binlerce iştirakçiye sunularak İnegöl’ün gastronomi alanında tezli olduğunu da göstermiş oldu. Ayrıyeten ziyaretçilere İnegöl Kolonyası ve Kulaca Salçasıyla sürülmüş çıbrıkalı ekmek ikram edildi.

ŞEHRİMİZİN YÜKSELEN KIYMETİ; GASTRONOMİ 

Şehrin gelişimi için yapılacak her çalışmada elini taşın altına koyan ve takviyeleriyle İnegöl’ün dünyaya tanıtılmasına öncü olan İnegöl Belediye Lideri Alper Taban, İnegöl Gastronomisinin yükselen bir bedel olduğunu kaydetti. Lider Alper Taban hususla ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimize kıymet katacak her oluşumda bizler de varız. Devrimiz içerisinde turizmden tarıma, hayvancılıktan gastronomiye kadar birçok başlıkta bahsin profesyonelleriyle iş birliği yaparak kıymetlerimizi daha yeterli nasıl tanıtabiliriz, koruyabiliriz bunların çalışmasını yaptık. Gastro İnegöl markamız ile İnegöl köftemizin yanına öbür kıymetlerimizi de dahil ederek İnegöl Mutfağı olgusuna dikkat çekmek istedik. Kurmuş olduğumuz markamızın da meyvesini topluyoruz. Teşebbüslerimiz ile 3 eserin daha coğrafik işaretini tescilletmiş olduk. Kentimizin yükselen bedeli gastronomi alanındaki çalışmalarımızı da fuarlarda tanıtmaya devam ediyoruz.” dedi.

İNEGÖL BEŞERİNİN EMEĞİNİ TANITIYORUZ

Başkan Alper Taban İnegöllü vatandaşların alın teri ile ürettiği eserleri dünya pazarında sergilediklerini ileterek 29-30 Ekim ve 1 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Şenliği’ne davet etti. Lider Taban konuşmasının devamında, “Bana İnegöl’ün en değerli özelliği nedir diye sorduklarında “çalışkan ve üretken insandır” diye yanıt vermişimdir. Zira bu kentin insanı her mevzuda ülke iktisadına katkı sağlayan hoş işler yapmıştır. Yapmaya da devam ediyor. Bizler de kentimizin hoş insanlarının emeğini koruyarak fuar tertiplerinde ürettikleri eserleri tanıtıyoruz. Gayemiz yerli ve yabancı turistlerin romanlarını İnegöl’ümüze çevirmek. Bu tertipler akıllarda kalıcı oluyor. İnegöl ismini duyanlar merak edip kentimizi ziyaret ediyor. Gelen konuklarımız ise çarşımızdan, pazarımızdan, esnafımızdan aldıkları eserlerle kentimizin esnafına katkı sunmuş oluyor. Yani kazan kazan siyasetiyle kentimize dayanak olmak istiyoruz. İnegöl lezzetlerini yakından görmek isteyen vatandaşlarımızı 1 Eylül’e kadar Afyon Lezzet Fuarına ardından ise kentimize bekliyoruz. ” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen