Paz. May 5th, 2024


ING, Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile zelzeleden etkilenen bayan üniversite öğrencilerine burs sağlamak maksadıyla harekete geçti. ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile zelzele bölgesinden 700 üniversiteli bayan öğrenciye burs imkanı sunuluyor. ING Hollanda Sürdürülebilirlik Lideri Léon Wijnands,  “Burs fonumuz, ING olarak bayanlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma gayemizi yansıtıyor” dedi.  ING Türkiye Bağlantı ve Marka Tecrübesi Küme Yöneticisi Gökçe Say ise,  “ING Hollanda’nın sağladığı bu fon ile bayan öğrencilere yönelik takviyenin büyümesinden mutluyuz” diye aktardı. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da,  “ING Hollanda’nın takviyesi ve ING Türkiye’nin Eşit Gelecek Burs Fonu, yüzlerce muvaffakiyet öyküsünün yazılmasına vesile olacak” dedi.

Cinsiyet eşitliğini toplumsal yatırımlarının ana odaklarından biri olarak konumlayan ING, eğitim alanında fırsat eşitliğini önceliklendiriyor. Bu kapsamda ING Türkiye, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle oluşturduğu Türk Eğitim Vakfı – ING Eşit Gelecek Burs Fonu ile üç yıldır üniversitede okuyan başarılı bayan öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Sarsıntı felaketinin akabinde ING Türkiye, burs fonundaki mevcut dayanağını iki katına çıkararak sarsıntı bölgelerindeki bayan üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını üstlenmeye başlamıştı.

ING, Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile zelzeleden etkilenen daha fazla bayan öğrenciye burs dayanağı sağlamak emeliyle harekete geçti. ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile sarsıntı bölgesinden 700 üniversiteli bayan öğrenciye burs imkanı sunuluyor. Bu kapsamda, zelzeleden etkilenen 600 üniversiteli bayan öğrenciye geçtiğimiz eğitim periyodunda 4 aylık acil eğitim bursu sağlanırken, 100 bayan öğrenciye ise bu eğitim devri ile birlikte 4 yıllık burs verilecek. 

Léon Wijnands: Bu burs fonu, bayanlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma gayemizi yansıtıyor.

Burs  desteği ile ilgili konuşan ING Hollanda Sürdürülebilirlik Lideri Léon Wijnands şunları söyledi: “Türkiye’de yaşanan büyük zelzele felaketi tüm dünyayı ve bizleri derinden etkiledi. Bu burs fonu, ING olarak bayanlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma hedefimizi yansıtıyor, bu nedenle bayan öğrencilere dayanak sağlamaktan ayrıyeten gurur duyuyoruz. Türk Eğitim Vakfı ile yaptığımız bu iş birliği ile zelzele sonrası Türkiye’ye yönelik takviyemizi ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı hedefimizi tıpkı noktada buluşturmaktan ötürü memnunuz. Ne kadar başarılı olursa olsun, herkes tıpkı fırsatlara sahip olmayabiliyor. Biz de bayanların yalnızca eşit fırsatlara sahip bir hayatın hayalini kurmalarını değil tıpkı vakitte bunu gerçekleştirebilmelerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Gökçe Say: Toplumsal yatırımlarımızla bayanların güçlendirilmesini destekliyoruz.

Toplumsal yatırımlarında zelzele bölgesini önceliklendiklerini aktaran ING Türkiye İrtibat ve Marka Tecrübesi Küme Yöneticisi Gökçe Say  ise şunları söyledi: “Toplumsal yatırımlarımızla bayanların güçlendirilmesini destekliyor, bayanlara karşı ön yargıların karşısında duruyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğine odaklanarak daha yeterli bir gelecek için sorumluluk alıyor ve TEV iş birliğiyle oluşturduğumuz burs fonu ile üç yıldır başarılı bayan üniversite öğrencilerine burs sağlıyoruz. Zelzelenin akabinde ise burs fonumuz ile sağladığımız dayanağı iki katına çıkararak sarsıntı bölgelerindeki bayan öğrencileri de programa dahil etmiştik. Artık de ING Hollanda’nın sağladığı 500.000 Euro kıymetinde bu yeni fon ile bayan öğrencilere yönelik dayanağın büyümesinden mutluyuz” dedi. 

Banu Taşkın: Bu burs fonu, yüzlerce muvaffakiyet öyküsünün yazılmasına vesile olacak.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da “Türk Eğitim Vakfı olarak 56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla çalışıyor, değerli destekçilerimizin katkılarıyla gençlerimizi daha güzel ve parlak bir geleceğe taşıyoruz. Bu yolda ilerlerken, ING üzere eğitim dostlarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizi daha güçlü hissettiriyor. ING Hollanda’nın dayanağı ve ING Türkiye’nin Eşit Gelecek Burs Fonu genç bayanlara yol gösterip, onların toplumsal ve ekonomik hayatta güçlenmelerini ve geleceğe daha itimatla bakmalarını sağlayacak, yüzlerce muvaffakiyet öyküsünün yazılmasına vesile olacak” diyerek ING’ye teşekkürlerini sundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen