Cts. Nis 27th, 2024


Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir’den çıkıp Türk dünyasının ortak mecmualarından biri olan Güfte Edebiyat iş birliği ile bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan Kapadokya Hikaye Günleri, hafta sonu ülkemizin değerli öykücü ve akademisyenleri ile edebiyatseverleri ve hikaye tutkunlarını bir ortaya getirecek.

21 Ekim Cumartesi günü Nevşehir Belediyesi Hoş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kapadokya Hikaye Günleri, Nevşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran’ın açılış konuşması ile başlayacak.

Panelin birinci oturumu Selçuk Üniversitesi Rus Lisanı ve Edebiyatı Kısmı Dr. Öğretim Üyesi ve Güfte Edebiyat Tataristan Temsilcisi Alsu Shamsutova’nın oturum başkanlığı ile gerçekleşecek. Son yıllarda art arda yayımladığı kuram kitapları ile genç muharrir adaylarına yol gösteren eleştirmen ve hikaye yazarı Necip Tosun, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Yivli ve Güfte Edebiyat Hikaye Editörü Zafer Çarboğa’nın konuşmalarını yapacağı oturum saat 10.30’da başlayıp 11.30’da sona erecek.

12.00’de başlayacak olan ikinci oturum ise edebiyatımızda son yıllarda yeni bir çeşit olarak varlığını kabul ettiren “küçürek öykü” ye ayrıldı. Müellif Sadık Yalsızuçanlar’ın başkanlık edeceği Küçürek Öykü Oturumu’nda küçürek hikaye muharriri İstek Özdemir ile küçürek hikaye muharriri ve Güfte Edebiyat Yazı İşleri Sorumlusu Veli Ay konuşmalarını yapacak.

Saat 15.00’te başlayacak olan III. Oturuma Kapadokya Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi His Oylubaş Kaftar başkanlık edecek ve sırasıyla çocuk ve gençlik edebiyatı muharriri, öykücü Mehmet Fırat Pürselim, şair ve muharrir Şifanur Özçelik Hoş ile ödüllü müellif Esra Kahya konuşacaklar.

Bütün edebiyatseverler ve hikaye tutkunları Kapadokya Hikaye Günleri’ne davetli.

21 EKİM CUMARTESİ

10 : AÇILIŞ

Belediye Liderimiz Sayın Dr. Mehmet SAVRAN’ın Açılış Konuşması

10.3 : I.OTURUM (ÖYKÜ)

1 Dr. Alsu SHAMSUTOVA (Oturum Başkanı)

2 Necip TOSUN

3 Prof. Dr. Oktay YİVLİ

4 Zafer ÇARBOĞA

11.30-12.00 : YARIM SAAT ARA

12 : II.OTURUM (KÜÇÜREK ÖYKÜ)

1 Sadık YALSIZUÇANLAR (Oturum Başkanı)

2 İstek ÖZDEMİR

3 Veli AY

13.00-14.30 : YEMEK ARASI

15 : III.OTURUM (ÖYKÜ)

1 Dr. Öğretim Üyesi His OYLUBAŞ KATFAR (Oturum Başkanı)

2 Mehmet Fırat PÜRSELİM

3 Şifanur ÖZÇELİK ŞİRİN

4 Esra KAHYA

Yer: NEVŞEHİR BELEDİYESİ HOŞ SANATLAR MERKEZİ

Saat: 10.00-16.00

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen