Sal. May 7th, 2024


Beylikdüzü Belediyesi’nin üreten ve kendine yetebilen bir kent yaratma hedefiyle hayata geçirdiği Ömür Bahçesi’nde kışlık fide dikimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın iştirakiyle gerçekleşti. Kış mevsiminin birinci fidelerinin toprakla buluştuğu aktiflikte, çocuklarla tek tek ilgilenip sohbet eden Lider Çalık, “Toprağa ve üretmeye kıymet veren bir anlayışla yol yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin bir yandan kent tarımını desteklemek bir yandan da muhtaçlık sahibi ailelerin temiz ve inançlı besine erişimini sağlamak maksadıyla ilçeye kazandırdığı Hayat Bahçesi’nde kış mevsiminin ilk fideleri dikildi. Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık’ın iştirakiyle gerçekleşen etkinlikte minik öğrenciler kış mevsiminin birinci fidelerini toprakla buluşturdu. Brokoli, karnabahar, pırasa, karalahana, beyaz lahana, kıvırcık, marul, soğan, turp, ıspanak, pazı, roka, tere ve maydanoz üzere kışlık zerzevatları, minik ellerin toprakla buluşturduğu aktiflikte, çocukların heyecanı görülmeye kıymetti.

Çalık: Toprağa ehemmiyet veren bir anlayışla yol yürümeye devam edeceğiz

Fide dikim programında çocuklarla bir ortaya gelerek kentsel tarımın değerine dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Bu kentin toprakları bu kentin fakirlerini doyursun diyerek hayata geçirdiğimiz Ömür Bahçesi’nde çocuklarla birlikte kışlık fide ekimlerinin dikimini gerçekleştirdik. Beylikdüzü’nde toprağa ve üretmeye kıymet veren bir anlayışla yol yürümeye devam ediyoruz. Yaşam Bahçesi’nde yetiştirdiğimiz tonlarca sebzeyi de muhtaçlık sahibi komşularımızın sofrasına taşıyarak her daim dayanışmanın kıymetine vurgu yapmaya devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen