Pts. May 6th, 2024


Uluslararası alanda bilgi ve deneyimiyle model olmayı sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği paydaşlığıyla Somali ve Türkiye’nin 15 kentinden itfaiyecilere eğitim vererek  “Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı Tatbikatı” gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk İşbirliği ve Uyum Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Belediyeler Birliği iştirakinde Somali ve Türkiye’nin 15 kentinden itfaiye işçisine eğitim verilerek “Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı Tatbikatı” düzenlendi.

Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitim Programı kapsamında Konya İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen tatbikat öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Lideri Cevdet İşbitirici, Büyükşehir Belediyesi ve TİKA iş birliğiyle bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışından birçok itfaiyeciye eğitim verdiklerini söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen sarsıntılardan sonra bu alanlardaki eğitimlerin değerine dikkati çeken İşbitirici, verilen eğitimlerin artarak devam edeceğini belirterek, TİKA ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne takviyeleri için teşekkür etti.

AFAD Konya Vilayet Müdürü Yıldız Tosun da ülkeler, devletler ve kurumlar ortasındaki iş birliği, kardeşlik ve dostluğun değerine vurgu yaptı.

Tosun, gerçekleştirilen eğitimlerin de bu kapsamda büyük kıymet taşıdığını belirterek, yürütülen çalışmalarda faaliyet gösterenlere muvaffakiyetler diledi.

“BU EĞİTİM TÜM İNSANLIĞA SUNULAN DEĞERLİ BİR KATKI”

TİKA Eğitim Koordinatörü Mustafa Haşim Polat ise, TİKA’nın Türkiye’nin öbür coğrafyalara uzanan dost eli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Konya Büyükşehir Belediyemizin yalnızca itfaiye alanında değil birçok alanda deneyimleri var. Bu deneyimlerini paylaşması için öbür belediyelerimizde de olduğu üzere aracılık yapmaya çalışıyoruz. Uyumu sağlamaya ve mali dayanakta bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla bu eğitimi de Konya Büyükşehir Belediyemizin yalnızca Somali’ye değil aslında hepimiz için tüm insanlığa sunduğu değerli bir katkı olarak teşekkürle, takdirler karşılıyoruz.”

“TÜRKİYE BİZE BALIK VERMİYOR, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYOR”

Mogadişu Büyükşehir Belediye Lider Yardımcısı Abdülaziz Osman Muhammed de Konya Büyükşehir Belediyesi ile 2022’de kardeş kent protokolü imzaladıklarını anımsatarak, şunları aktardı:

“Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, daha evvel Somali’de eğitim vermişti. Artık eğitimlerin devamını almak için Konya’ya geldik. Eğitimler ve dayanakları için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Burada eğitim alan itfaiyecilerimiz, ülkemizdeki öbür itfaiyecilere de eğitim verecek. İnşallah ülkeye de büyük katkı sağlayacak. Türkiye bize balık vermiyor, balık tutmayı öğretiyor. Herkese gönülden teşekkür ederiz.”

“TÜM KURUMLARLA BİR AHENK İÇİNDEYİZ”

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Konya’da bütün belediye liderleri adeta bir bayrak yarışı üzere hizmeti aldıkları noktadan daha ileri noktaya taşımıştır. Bundan ötürü çok güzel düzeyde bir belediyecilik standardı oturmuştur. Tüm kurumlarla bir ahenk içinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dayanışmamızın ve iş birliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

EĞİTİMLER YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA ALANINDA UZMAN EĞİTMENLERLE SÜRDÜRÜLÜYOR

TİKA iş birliğinde yurt içi ve yurt dışındaki itfaiyecilere eğitim vererek milletlerarası alanda bilgi ve deneyimiyle model olan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, TİKA ile Türkiye Belediyeler Birliği iştirakiyle gerçekleştirilen “Uluslararası İtfaiye Eğitim Programı Tatbikatı” kapsamında Somali ve Türkiye’nin 15 vilayetinden iştirak sağlayan itfaiye personeline yanma ve yangın bilgisi, yangına müdahale temelleri, trafik kazalarına müdahale, muharebe birinci yardım, araç ve materyal bilgisi üzere çeşitli bahislerde teorik eğitimler verdi.

Uzman eğitmenlerden 15 gün boyunca birinci yardım ve iş güvenliği üzere çeşitli mevzularda da teorik ve uygulamalı saha eğitimleri alan itfaiyecilerin programı gerçekleştirilen tatbikatla sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen