Paz. May 5th, 2024


Canik’te binler özgür Kudüs için buluştu.

Canik Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen ‘Ayasofya’dan Mescid-i Aksa’ya Özgür Kudüs Özgür Aksa’ programında bir ortaya gelen binlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği hücumları kınadı. Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın ve Selahattin Eyyubi’nin 34. nesilden torunu, Filistinli Aktivist Naim Zalloum Eyyubi’nin konuk olarak katıldığı programda, İsrail’in Filistin genelinde ve Mescid-i Aksa’ya yönelik uzun yıllardır sürdürdüğü işgal siyaseti ve son günlerde Gazze Şeridi’nde bulunan kentlere gerçekleştirdiği, soykırıma varan ve savaş hatası kabul edilen taarruzlarını lanetledi.  Programda gerçekleştirdiği konuşmada, “Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır” diyen Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını sert bir lisanla kınayarak, Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. Filistin için davette bulunan Lider İbrahim Sandıkçı, tüm dünya halkalarını Filistin için birlik olmaya davet etti.

 

İsrail’in Yapığı Soykırımdır

İsrail’in Filistin topraklarına yönelik işgal siyasetini yıllardır sürdüğünü ve dünya ülkelerinin yaşanan olaylar karşısında sessizliğini koruduğunu belirten Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “İsrail, Filistin topraklarına yönelik sistematik işgal siyasetini ve sivil katliamını yıllardır sürdürüyor. Filistin’de, gözler önünde gerçekleştirilen soykırıma, işlenen savaş hatalarına, dünya sessiz. Kelamda medeniyetin beşiği ülkeler ise çocukların, bayanların, annelerin, babaların feryatları karşısında lisanlarını yutmuş, gözlerini ve kulaklarını kapatmıştır. Geçtiğimiz günlerde İsrail’in içerisinde büsbütün sivillerin bulunduğu ve tedavi gördüğü hastaneyi bombalamaları, Gazze’ye yönelik ambargo uygulamaları, İsrail’in, Siyonistlerin barbarlığını, ne hak ne de hukuk tanıdığını bizlere bir kere daha göstermiştir” diye konuştu.

 

“Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır”

“Tüm kalbimizle, Filistin’in, Mescid-i Aksa’ın ve Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” diyen Lider İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Filistin’e yönelik taarruzlarını sert bir lisanla kınayıp, tüm dünya halklarını İsrail’in Filistin topraklarına yönelik işgali ve sivilleri gaye alan atakları karşısında birlik olma konusunda davette bulundu. Lider İbrahim Sandıkçı, “ Buradan bir defa daha belirtmek istiyorum ki, Kudüs, Mescid-i Aksa, bizlerin kırmızı çizgisidir. Asla zihinlerden çıkarılmamalıdır ki, Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır! Bir insan olarak, dünyadaki tüm halkları, bütün insanları, vicdan sahibi her bireyi, hastalardan, çocuklardan, bayanlardan ve sivil temizlerden yana tutum almaya, mazlumlar için gür bir sesle haykırmaya ve barışın tesisi için her türlü imkânlarını seferber etmeye davet ediyorum” halinde konuştu.

 

Kudüs Ziyareti İkram Etti

Başkan İbrahim Sandıkçı, program sonrasında gerçekleştirilen çekiliş aktifliğiyle vatandaşlara Kudüs ziyareti armağan etti. Hayırsever vatandaşların da dayanak vererek Kudüs ziyareti armağanının sayılarının artığı programda, Kudüs ziyareti kazanan vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Bölgede durumların normalleşmesinin akabinde vatandaşların Kudüs’le buluşacağı belirten programda, Kudüs Karikatür Standı de düzenlendi.

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve ağır bir ilgiyle gerçekleşen programa, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Eşi Selma Sandıkçı, Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Mirasımız Kudüs Derneği Genel Lideri Muhammet Demirci,  AK Parti Canik İlçe Lideri Mahmut Gençay, Canik İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Mirasımız Kudüs Derneği Samsun Temsilcisi Vahdettin Dumanoğlu, Selahattin Eyyubi’nin 34. nesilden torunu, Filistinli Aktivist Naim Zallqum Eyyübi kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen