Per. May 2nd, 2024

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Milletlerarası Homeros Edebiyat/Sanat Şenliği süper bir gala ile başladı. Şenliğin onur konukları Zülfü Livaneli, Ataol Behramoğlu ve Valeriu Stancu’nun yanı sıra, yerli ve yabancı onlarca sanatkarın katıldığı gecede müzik şöleni yaşandı. Livaneli, unutulmaz yapıtlarını Bayraklılılar için seslendirdi! Sanatkarlar uzun müddet ayakta alkışlandı. Başkan Serdar Sandal, “Homeros Edebiyat ve Sanat Şenliği yaşama, kente ve beşere bakışımıza dair bir yansımadır. Bayraklı’yı marka kente dönüştürüyoruz” dedi.

 

EDEBİYAT VE SANAT DÜNYASI BULUŞTU

Bayraklı 2’nci Milletlerarası Homeros Edebiyat/Sanat Şenliği Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen gala gecesi ile başladı. 3 gün sürecek şenliğin açılış gecesinde edebiyat ve sanat dünyasının kıymetli isimleri bir ortaya geldi. İştirakçileri kırmızı halıda antik devir figürlerini anımsatan cansız mankenler ve kostümlü sahne sanatçıları karşıladı. Gala aktifliğinin sunumunu Sinema Oyuncusu Gülsen Tuncer yaptı. Dans şovlarıyla başlayan harika gecede yerli-yabancı ünlü şairlerin okuduğu şiirler beğeniyle dinlendi.

 

ZÜLFÜ LİVANELİ BÜYÜLEDİ

Gecede Teyfik Rodos, Barış İnce, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım ‘Edebi Şarkılar’ konseriyle kulakların pasını sildi. Konserin finalinde, birebir vakitte şenliğin onur konuğu olan Zülfü Livaneli sahneye çıktı. Unutulmaz yapıtlarını Bayraklılılar için seslendiren Livaneli ve sahneyi paylaştığı sanatkarlar, uzun mühlet ayakta alkışlandı.

 

BAYRAKLI’YI MARKA KENTE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, “Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetin geleceğinin sanat ve bilimle korunabileceğini bizlere miras bıraktı. Bizler, Bayraklı Belediyesi ailesi olarak bu mirasın farkındayız. Bizim bir hayalimiz var, o da Bayraklı’yı hak ettiği ulusal ve üniversal ölçekteki yere taşımak ve bunu kalıcı kılmak. Bayraklımızı marka kente dönüştürüyoruz. Tarihsel şuur ve inançla, Bayraklı’ya birinci tuğlayı koyan insanın heyecanına, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını karşılayacak olmanın onurunu da ekliyor, bu kadim tarihin her basamağını kültür ve uygarlık mirasımızın vazgeçilmezleri olarak tanımlıyoruz. Kozmik ozanımız Homeros’a adadığımız 2. Bayraklı Milletlerarası Homeros Edebiyat ve Sanat Şenliği yaşama, kente ve beşere bakışımıza dair bir yansımadır. Özgür niyet, bağımsız sanatın temsilcileri ve eserleri sayesinde onurlanacak buluşmamız, bir yandan bugüne mana katarken bir yandan da geleceğe dair kıymetli tecrübeler kazandıracaktır. Şenliğimizi bundan sonraki her yıl genişleteceğimizden kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu “Böyle hoş bir şenlikte, yaşadığımız hoş toprakların kıymetini bizlere hatırlattığı için Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal ve grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kültür ve Turizm İzmir Vilayet Müdürü Murat Karaçanta, Bayraklı Belediyesini kutlayarak, “Homeros antik dünyanın en büyük şairidir. Birçok kent ona sahip çıkar. Ancak Anadolulu ve İzmirlidir. Bugün Bayraklı Belediyemizin düzenlediği festival ile kentimizin ufkuna yeni ufuklar katacak ve Homeros’u doğduğu kentte anacağız” dedi.

 

ÜLKE YOKSA BİZ YOKUZ

Şair Ataol Behramoğlu, “Atatürk’e lisan uzatanlar alçaktır, vatan hainidir… Bilinmelidir ki; ülke yoksa biz yokuz. Yarım asırdır yoldaşım Zülfü Livaneli ile birlikte yurdumuza olan bağlılığımızı omuz omuza sürdürüyoruz ve bu ölene kadar da bu türlü olmaya devam edecek. Bir tek şey var yapılacak. Amansız berbatlığı lakin örgütlü yeterlilik yok edebilir” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN İTİCİ GÜCÜYÜZ

Zülfü Livaneli, “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kilit taşıdır. Son 20-30 yıldır Atatürk’ün anıları, emanetleri yok edilmeye, unutturulmaya çalışılsa da hiçbir vakit umudumu kaybetmedim. Biz Türkiye’nin itici ve yaratıcı gücüyüz. Biz azınlık değil, çokuz ve bizi kimse yenemez” dedi.

 

Şair Valeriu Stancu ise, “40 yılı aşkın edebiyat hayatımda yazdıklarımı onurlandırarak Homeros mükafatına layık gören tüm şenlik komitesine ve bu hoş aktiflikte bizi bir ortaya getiren liderimize teşekkür ederim” dedi.

 

KİMLER KATILDI?

Galaya mesken sahibi Bayraklı Belediye Lideri Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal ve oğlu Yağız Sandal’ın yanı sıra; CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, Kültür ve Turizm İzmir Vilayet Müdürü Murat Karaçanta, CHP Bayraklı İlçe Lideri Didem Gültekin, bestekar ve muharrir Zülfü Livaneli, şair ve müellif Ataol Behramoğlu, şair Valeriu Stancu, televizyon programcısı, sunucu Metin Uca, şenlik koordinatörü ünlü şair Tuğrul Keskin, şair ve muharrirler Hidayet Karakuş ile Nedim Gürsel, oyuncu Altan Gördüm, gazeteci Ünal Ersözlü, muharrir, gazeteci ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, edebiyat ve sanat dünyasından çok sayıda davetli ve bine yakın sanatsever katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen