Sal. May 14th, 2024


Dünya Kalp Günü sebebiyle Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen aktiflik, renkli imgelere sahne oldu. Evvel ağır iştirakli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Akabinde ise vatandaşlara kalp sıhhati için tüketimi değerli olan kuruyemiş dağıtıldı ve Bağcılar Meydanı’nda iştirakçilerin oluşturduğu kalp görselinden gökyüzüne 200 adet helyumlu balonlar bırakıldı.

Dünya genelinde kalp rahatsızlıklarına dikkat çekmeyi ve farkındalığı artırmaya hedefleyen Dünya Kalp Günü, 29 Eylül günü gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi de bu özel günde çok manalı bir dizi aktifliğe imza attı. Bu kapsamda birinci olarak Çarşı Caddesi’nde “Kalbim İçin Yürüyorum” ismiyle bir yürüyüş organize edildi. Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir ve her yaştan ilçe sakininin katıldığı yürüyüş Bağcılar Meydanı’nda sona erdi. Keman dinletisi eşliğinde yürüyen iştirakçiler, yol boyunca “Lifli yiyecekler tüketin”, “Tuz, şeker, yağ ölçüsünü azaltın” ve “Günde en az 20 dakika idman yapın” yazılı pankart taşıdı.

Gökyüzüne kırmızı balon bıraktılar

Bağcılar Meydanı’nda toplanan vatandaşlara kalp ve damar hastalıkları konusunda bilgilendirici broşür ve kalp sıhhati için tüketimi kıymetli olan kuruyemiş ikram edildi. Ayrıyeten vatandaşlara şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümü de yapıldı. Aktifliğin sonunda ise iştirakçiler tarafından oluşturulan kalp görselinden gökyüzüne 200 adet helyumlu balonlar bırakıldı.

Bu üç uyarıyı dikkate alın

Rahatsızlıklar olmadan evvel alınması gereken tedbirlere dikkat çeken Özdemir, “Birincisi alkol, sigara üzere berbat alışkanlıklardan kendimizi arındırmamız geriyor. İkincisi hakikat beslenme formülleriyle hayatımızı disipline etmemiz gerekiyor. Üçüncüsü ise hayatımızın merkezine sporu almak. Böylelikle birçok hastalığı bünyemizden uzak tutmuş oluruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen