Sal. Nis 30th, 2024


15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Günü’nde Menemen Belediye Lider Vekili Aydın Pehlivan, Menemen’in çiftçi bayanlarını unutmadı. Günün çok erken saatlerinde tarlada çalışan kadınları ziyaret ederek gül dağıtıp, çay ikram eden Lider Pehlivan, tarla sonrası bayanları kahvaltıda ağırladı.

Başkan Pehlivan, “Tarladan sofraya uzanan yolda bayan eli ve emeği çok değerlidir. Düzgün ki varsınız.” dedi.

Menemen Belediye Lider Vekili Aydın Pehlivan, 15 Ekim Dünya Bayan Çiftçiler Günü nedeniyle güne tarlalarda çalışan bayanları ziyaret ederek başladı. Üretici bayanlara gül verip, çay ikram eden Başkan Vekili Pehlivan, “Menemen’in verimli toprakları sizlerin emeğiyle buluştukça, sofralarımız anlam kazanıyor” dedi.

PEHLİVAN’DAN ATATÜRK VE BAYAN ÇİFTÇİ VURGUSU

Tarlada başlayan kutlama programını günün devamında salona taşıyan Lider Vekili Pehlivan, düzenlenen kahvaltı programında çiftçi bayanlarla sohbet ederek, dayanışma iletisi verdi. AK Parti Menemen İlçe Lideri Hakkı Durmaz, Menemen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Çiçek, Menemen Ziraat Odası Lideri Yücel Altıntaş, Muhtarlar Derneği Lideri Nevzat İtimat, muhtarlar, STK yöneticileri ve bayan çiftçilerin iştirakiyle düzenlenen aktiflikte konuşan Lider Vekili Pehlivan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Kadın çiftçiler, ülkemizin refahını ve bağımsızlığını inşa etmede kilit bir rol oynamaktadır.” kelamını hatırlattı.

“SİZLERİ GÖNÜLDEN ALKIŞLIYORUM”

Başkan Vekili Pehlivan, “Sizler topraklarımızı takım biçen, sofralarımızı zenginleştiren ve toplumumuzu besleyen şahıslarsınız. Hayatın her alanında var olduğunuz üzere, tarım faaliyetlerinde de değerli bir yere sahipsiniz. Meskendeki işlerinizin yanı sıra tarlada, bahçede, çiftlikte çalışıyorsunuz. Bu sebeple her çiftçimiz benim için çok bedelli lakin ben bayanlarımızın gücüne ve ellerinin değdiği her şeye hayat verdiklerine inanıyorum. Traktör üstünde büyümüş bir çiftçi ailenin ferdi olarak emeğinizi, alın terinizi çok yeterli biliyor ve sizleri canı gönülden alkışlıyorum. Âlâ ki hayatımızdasınız.” dedi.

Tarımda verimlilik ve kalite için Tarım Bakanlığı tarafından bayan çiftçilere müspet ayrımcılık sağlandığını belirten Lider Vekili Pehlivan, “Bizler mahallî idareler olarak bayanın hayatın her alanında olması gerektiğini savunan ve bunu destekleyen bir belediyeyiz. Ekmeğini topraktan çıkaran, emek ve alın teriyle ülke iktisadı için katma bedel ortaya koyan bayan çiftçilerimizin dün olduğu üzere bugün de yarın da, her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Üreten elleriniz kaygı görmesin” sözlerini kullandı. Başkan Vekili Pehlivan’ın konuşmasından sonra bayan çiftçiler, Pehlivan ile fotoğraf çektirirken, etkinlikte düzenlenen çekilişle dağıtılan ikramlar de, kazanan bayanlarda büyük memnunluk yaşattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen