Paz. Nis 28th, 2024


5. Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatkarları Şenliği bu yılda binlerce vatandaşın iştirakiyle yapıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatkarları Şenliği, vatandaşların ağır ilgisiyle gerçekleşti. Mersin’in en ağır toplumsal hayat alanlarından biri olan Kushimoto Sokağı’nda düzenlenen şenlik, gün boyunca renkli anlara sahne oldu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, düzenlediği ve mesken sahipliği yaptığı etkinliklerle Yenişehir’de hareketlilik sağlamaya devam ediyor. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından klasik hale gelerek her yıl düzenlenen ve karnaval havasında geçen Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatkarları Şenliği bu yıl da binlerce Mersinlinin ağır ilgisiyle yapıldı. Şenlik kapsamında trafiğe kapatılan ve süslenen Kushimoto Sokağı günün birinci saatlerinden itibaren sokak sanatkarlarını ağırlamaya başladı. Müzisyenler, ressamlar, dans kümeleri ile performans ve grafiti sanatkarlarının yeteneklerini sergilediği şenlikte Mersinli vatandaşlar da cümbüşe ortak oldu.Ünlü DJ Uğur Yıldırım da şenlik kapsamında sahne alarak Mersinliler için konser verdi. Şenlik alanına kurulan alışveriş stantlarında depremzede vatandaşlar da eserlerini satışa sunma fırsatı yakaladı.

Mersin Kushimoto Sokağı Sokak Sanatkarları Festivali’nin açılışına Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Baro Lideri Gazi Özdemir, Rotary 2430 Bölge Federasyon Lideri Teoman Kaynar, Mersin Rotary Kulübü Lideri Rujdan Doğan, MEİGDER Lideri Vahap Şehitoğlu, Kushimoto Sokağı Vefa Komitesi üyeleri,belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İyiliklerin ve hoşlukların paylaşıldığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz”

Festivalin açılışında konuşan Mersin Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Biz Yenişehir’i kültür ve sanatın başşehri yapmak, burada şenlikler düzenlemek, insanların daha çok sokaklarda buluştuğu, yeterliliklerin ve hoşlukların paylaşıldığı bir Yenişehir’i var etmek, yaşatmak ve geliştirmek istiyoruz.  Biz bu hoşlukları geliştirme noktasında bir gayret içerisinde olacağız. Bugün Mersin Rotary Kulübü ile uygunlukta ve hoşlukta buluştuk. Misyon yaptığım müddet içerisinde bir yere yardım eli ulaşacaksa orada birlikte olduk. Bir yara sarılacaksa orada birlikte olduk. Bir hoşluk bir güzellik gerçekleştirilecekse orada birlikte olduk. Bunun için ben süreçlere katkı veren ve emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnadına barışı söyleyeceğiz, inadına barış türküleri söyleyeceğiz. Dünyada oyunlar oynanıyor. Oynanmaya devam ediliyor. Ben dünyada barışın var olması için hepimizin, kalbimizi ve gönlümüzü koymamız gerektiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet 100 yaşında. ‘Savaş zarurî olmadıkça cinayettir!’ ve ‘Yurtta barış dünyada barış’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yolumuz uygunluktan ve hoşluktan hiç ayrılmasın, barıştan hiç ayrılmasın.”diye konuştu.

Festivalin kente büyük bir bedel kattığını söz eden Mersin Rotary Kulübü Lideri Rujdan Doğan ise “Bu şenliğe kentimizde konut sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Mersin’imizin kültürünü yansıtan kıymetli bir yerde gerçekleştiriyoruz.  Kushimoto Sokağı’nın bu şenlikteki rolü yalnızca bir sokak olmasının ötesinde Japonya ve Mersin’in kardeşlik ilgisinin ne kadar eskilere dayandığını anlatıyor. Bu kardeşlik bağlantısının 30 yıldan fazla müddettir sürdürülen etkin bir dostluk ve kültürel değişim kıssasını barındırıyor. Mersin Rotary Kulübü olarak bu şenlikte Kushimoto Sokağı’nın tarihinin ve Mersin ile Japonya ortasındaki dostluğu tüm Mersin halkıyla birlikte paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel yer Mersin ve Kushimoto’nun tarihini bir ortaya getiriyor ve kültürel miraslarımıza sahip çıktığımız için şenliğimize ve kentimize büyük bir paha katıyor. Mersin Rotary Kulübü olarak kente bu şenliği kazandırmış olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.”dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen