Per. May 2nd, 2024


Çalışmalarının odağına “Ortak Paha Yaratma” anlayışını yerleştiren Nestlé, Nesquik markasıyla, sarsıntı felaketinden etkilenen çocuklar için harekete geçti. Migros ve SosyalBen Vakfı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında; Hatay ve Kahramanmaraş’ta oyun parkları kurulacak, düzenlenen atölyelerle çocuklara psikososyal takviye verilecek. 

 

Çocukların yaratıcılıklarını destekleyen Nesquik, Migros ve SosyalBen Vakfı iştirakinde, zelzele bölgesindeki çocuklara kalıcı yarar sağlamak emeliyle Nesquik “Umut Parkı” projesini hayata geçirdi. Hatay ve Maraş’ta 10 bini aşkın nüfusun yaşadığı konteyner kentlerin içinde çocuk oyun parkı inşa eden Nestlé, ayrıca SosyalBen Vakfı aracılığıyla çocuk oyun atölyeleri dayanağı de verecek. Böylelikle vakıf bünyesindeki uzman psikologlar öncülüğünde hazırlanan eğlenceli, yaratıcı, öğretici atölye içerikleriyle, afetten olumsuz etkilenen çocuklara psikososyal dayanak sağlanması hedefleniyor.

 

Nestlé Pazarlama ve Kurumsal İrtibat Yöneticisi Zeynep Sungu, “Şubat ayında yaşadığımız üzücü felaketin çabucak akabinde şirket olarak 30 üzerinde farklı kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışarak bölgeye birçok besin, su ve maddi dayanak sağladık. Aldığımız birçok takviye aksiyonunun yanı sıra uzun vadede bölgeye katkı sağlayacak projeler için de çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin en sevilen çocuk markalarından olma sorumluluğuyla Nesquik ile bölgedeki çocuklarımız için kolları sıvadık. Migros ve SosyalBen Vakfı iş paydaşlığıyla iki kentimizde Nesquik ‘Umut Parkı’ inşa ettik. Açılışını Nestlé ve Migros gönüllülerinin iştiraki ile yaptığımız bu parklarda tıpkı vakitte SosyalBen Vakfı aracılığıyla çocuklarımıza oyun atölyeleri de düzenliyoruz. Bölgede yaşayan çocukların hayatına dokunarak onlara ayrıyeten psikososyal takviye sunacağımız için memnunluk duyuyoruz” dedi.

 

Migros Süratli Tüketim Eserleri – Besin Pazarlama Yöneticisi Caner Yaman, “Migros olarak, Nesquik ve SosyalBen Vakfı ile birlikte bölgedeki çocuklarımızın hayatlarına hoşluk katacak bu projeyi hayata geçirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Nesquik Umut Parklarındaki çalışmalarımızla yarar sağlayabileceğimiz, yüzünü güldürebileceğimiz her bir çocuğumuz bizim için çok değerli. Bu gülümsemenin daim olması için var gücümüzle aralıksız biçimde çalışıyoruz. Şubat ayında yaşanan zelzele felaketinin birinci anlarından itibaren tüm gücümüzü seferber ettik. Bölgeye gönderdiğimiz yardımlara, akabinde bölgenin ekonomik ve toplumsal olarak eski günlerine dönmesi için çalışmalar gerçekleştirmeye odaklandık. Bu emelimiz doğrultusunda bölgeye olan takviyelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

“Oyun Oynamak Her Çocuğun Hakkı”

 

Nesquik, Migros, Cemer Kent Ekipmanları ve SosyalBen Vakfı olarak çok hoş bir maksat için bir ortaya geldiklerini lisana getiren SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi şunları söyledi, “Oyun oynamanın her çocuğun hakkı ve bu hakkın erişebilirliğini arttırmak için başladığımız ‘Umut Parkları’nı, zelzele bölgesinde yaygınlaştırmaktan memnunluk duyuyoruz. Çocukların yaşanan felaketin içinde kendilerine özel bir alan yaratabilmeleri, bağ kurabilmeleri ve hoş gülümsemelerini tekrar gösterebilmeleri için bu parklar çok değerli. Biliyoruz ki bir ‘Umut Parkı’ yüzlerce çocuğa ‘oyun’ ve ‘umut’ götürecek. Düzenleyeceğimiz oyun atölyeleri ise psikososyal dayanağın kapılarını açacak. Oyun oynamanın ve oyun kurmanın çocuklarda travma idaresinde ne kadar değerli olduğunu biliyoruz, bu şuurun destekçilerimiz tarafından da desteklenmesinden ayrıyeten memnunluk duyuyoruz. 

Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Burak Eroğlu, “Umut Parkı projesinin bir yenisini daha, Nesquik, Migros, Cemer Kent Ekipmanları ve SosyalBen Vakfı olarak hayata geçirmekten büyük memnunluk duyuyoruz. Cemer Kent Ekipmanları ailesi olarak yaşanan zelzele felaketinden sonra çeşitli alanlarda her yaş kümesindeki çocukları kucaklayacak projeler geliştirmeye çaba ediyoruz. Çocuklarımızın toplumumuzun geleceği için ne kadar değerli olduklarını biliyoruz. Onlara tekrar ‘umut’ olabilmek, birbirleri ortasındaki irtibatı artırabilmek için ‘Umut Parkı’ projesi ile tekrar onlarla bir arada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Zira biliyoruz ki umutla oynanan her oyun bir gün gerçek olur” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen