Pts. Nis 29th, 2024


Seka Kültür Havzası’nın birinci yapıtı olması planlanan Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi aralık ayında açılarak hizmet vermeye başlayacak

Seka Kültür ve Sanat İhtisas Merkezinin 
aralıkta açılması planlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, onarımı devam eden Seka Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bilim Merkezi yanında bulunan Taşlı Değirmen’in dönüşümünü içeren proje Seka Kültür Havzası’nın tamamlanan birinci yapıtı olacak. Yılsonunda açılması planlanan merkezi ziyaret eden Genel Sekreter Gündoğdu, Seka Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’nin Kocaeli’nin en büyük stant alanı olacağını vurguladı. Gündoğdu’ya Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Büyükşehir bürokratları ve onarımı gerçekleştiren firma yetkilileri eşlik etti.

SEKA KÜLTÜR VE SANAT İHTİSAS MERKEZİ
Kocaeli Seka Kâğıt Fabrikası yerleşkesinin bir modülü olan Taşlı Değirmen yapısı Seka Kültür Havzası projesi kapsamında Kültür ve Sanat İhtisas Merkezi’ne dönüşüyor. Evvelce kâğıt hamuru öğütme sürecinin gerçekleştiği Taşlı Değirmen, onarımın akabinde Kocaeli’nin kültür ve sanat çalışmalarına mesken sahipliği yapacak.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Restorasyon çalışmaları kapsamında birinci olarak tarihi yapının çatısı söküldü. Betonarme binanın temel güçlendirme çalışmaları yapıldı. Ayrıyeten, tarihi yapının bodrum katında korozyon tamiri tamamlandı. Giriş takı imalatları yapılan projede çelik konstrüksiyon merdiven imalatları ve elektrik imalatları devam ediyor. Öteki yandan ahşap kapı montajları yapılan projede mekanik havalandırma tesisatı imalatları devam ediyor.

KOCAELİ’NİN EN BÜYÜK STANT ALANI
2 bin 200 metrekarelik alana sahip Seka Kültür Sanat İhtisas Merkezi onarımı kapsamında kat planları ve cephelerde özgün formun dışına çıkılmayacak. Kocaeli’nin en büyük stant alanına sahip olacak merkez, ‘sanat müzesi’ misyonu görecek. Döşeme içine gizlenen ray sistemlerin kullanılacağı merkezde yıl uzunluğu çeşitli bahislerde eğitim atölyeleri düzenlenecek. Merkezde kafeterya ve Kocaeli mutfağının yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı mutfak atölyesi de yer alacak.

KENTE MAHSUS MEKÂNLAR
Yapı; Kocaeli’ye has çeşitli atölyeler, eğitim derslikleri, ikramlık eşya satış dükkânı, stant yeri ve bağlantılı depo alanları, kafeterya ve peyzaj düzenlemesi ile bütüncül bir yaklaşımla ele alınan projeleri, özgün plan şeması ve cephe kimliğinin korunması, işlev, estetik ve sağlamlık prensipleri doğrultusunda işlenecek.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen