Sal. Nis 30th, 2024


Yılın birinci 8 ayında prim üretimi %190,2 büyüyen Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası, sıhhat branşının lokomotifi haline gelmiş durumda. Toplam sıhhatte hissesi %27,2’ye yükselen TSS’nin hayat dışı prim üretimindeki hissesi da %4,2’yi buldu. Türkiye’nin en güvenilen insurtech markası Sigortam.net, Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası’nın (TSS) dikkat cazibeli yükselişini ve sunduğu cazip avantajları masaya yatırıyor.

 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) tarafından açıklanan bilgilere nazaran, Ağustos ayı prestijiyle özel sıhhat sigortası ve TSS poliçelerine ilgi süratle büyümeye devam ediyor. Ülkemizde özel sıhhat sigortası yaptıranların sayısı 9 milyonu aşarken Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası yaptıran sigortalı sayısı ise 3 milyon 614 bin kişi olarak kayıtlara geçti. TSS toplam prim üretimi geçen yılın tıpkı devrine nazaran %190,2 artışla 10,6 milyar TL’ye ulaştı. Böylece TSS’nin toplam sıhhat branşındaki hissesi  %24,4’ten  %27,2’ye yükselirken, hayat dışı prim üretimindeki hissesi da %3,4’ten %4,2’ye çıktı.

 

Genel sıhhat sigortası kapsamında olmayan tedavileri ve hizmetleri kapsayarak, bireylerin hastane masrafları, ameliyatlar, ilaçlar, laboratuvar testleri ve daha fazlasını içeren geniş bir yelpazede hizmet almasını sağlayan TSS, prim artışlarına bağlı olarak daha cazip hale geldi. 

 

Sağlık Sigortası seçerken kritik soru: “Neye gereksinimim var?”

Son periyotta maliyet artışının yanı sıra önemli bir sıhhat enflasyonunun kelam konusu olması, TSS’yi özel sıhhat sigortalarına nazaran daha uygun prim fiyatı sebebiyle bilhassa SGK’lılar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanında, SGK ile muahedesi olmayan hastanelerde de hizmet almak isteyenler, yurt dışı tedavi hizmetlerinin de sıhhat sigortası kapsamında olmasını tercih edenler ve hür meslek çalışanları üzere SGK kapsamında olmayan bireyler için özel sıhhat sigortası daha uygun bir tahlil olarak öne çıkıyor.  

 

Dolayısıyla, Sıhhat Sigortası seçiminde karar verirken “Neye gereksinimim var?” sorusu belirleyici hale geliyor.  

 

Sağlık hizmeti sağlayıcıların fiyat artışlarındaki belirsizlikler nedeniyle vatandaşın daha uygun fiyatlarla sıhhat hizmetine olan erişimine imkan veren Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası’na olan rağbetin önümüzdeki periyotta daha da artması bekleniyor.

 

Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası’ndan kimler faydalanabilir?

Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası’nı; TC vatandaşı olan ve SGK etkinliği bulunan 0-80 yaş ortasındaki herkes satın alabiliyor. Emekli yahut çalışan ayrımı olmaksızın SGK’lı ve 80 yaşın altındaki herkes bu poliçenin teminatlarından yararlanabiliyor. Bununla birlikte, her sigorta şirketinin Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası’na giriş yaşı farklılık gösteriyor. Bu nedenle 60 yaş üstü sıhhat sigortası yapan şirket sayısının sonlu olduğunun altını çizmekte yarar var.

 

Eğer ömür uzunluğu yenileme garantisi kazanılmışsa, Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası her yaşta kullanmaya devam edilebiliyor. Ancak ömür uzunluğu yenileme garantisi kazanılmadıysa sigorta şirketi bu belirlenen yaş hududundan sonra poliçeyi yenilememe hakkına da sahip olabiliyor.

 

Sağlık üzere şahsa özel ve kıymetli bir hususta ferdî danışmanlığın değerinin farkında olan Sigortam.net, müşterilerine gereksinim duyduklarında ya da başlarına bir soru takıldığında güvendikleri, kendilerine özel olarak atanmış bir danışmandan takviye alma imkânı sunuyor. 

 

Toplumda sigorta şuurunu artırma, karmaşık sigorta eserlerini daha anlaşılır ve erişilebilir kılma gayesiyle hizmet veren Sigortam.net’ten Tamamlayıcı Sıhhat Sigortası satın almak ya da poliçe seçimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için sigortam.net adresi ziyaret edilebilir veya 444 24 00üzerinden uzman sigorta danışmanları ile görüşülebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen