Cum. May 3rd, 2024


Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi ve Bergama İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü BİLSEM öğrencilerinin projesi, Teknofest İzmir’de birinci kere düzenlenen Teşebbüs Yarışması’nda Manisiz Ömür Teknolojileri Temasında Türkiye’deki en uygun 10 projeden biri seçilerek finalist olarak davet edilmişti. Binlerce proje ortasından müsabakada birinciliği kazanan Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi ve Bergama İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü BİLSEM’in ortak projesinde Bergama Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri birincilik mükafatlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. 

Milli Teknoloji Atağı kapsamında fikirler üretmeye ve çalışmaya devam eden Türkiye Kapsayıcılık Kadrosu Sözer Vurgun, Şaban Erkan, Taha Arben Vurgun, Seda Keskin Vurgun ve Fuat Alıcı’dan oluşan Bergama Belediyesi grubu İzmir genelinde ödül alan tek Teknofest Şampiyonu oldu.

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’nde kurulan “Engelsiz Eğitim Teknolojileri Atölyesinde” Ulusal Teknoloji atağı kapsamında Dünyada bir birinci olan ve tasarım ve üretimi devam eden ‘Özel Eğitim Materyalleri’ evvel ülkemizdeki öğrencilere sonrasında öncelikle Afrika’lı çocuklar olmak üzere tüm Dünya çocuklarına ulaşacak. Engellilerin eğitiminde Dünya’da bir birinci olan bu gereçler öğrencilerinin eğitiminde çok değerli bir farkındalık oluşturuyor. 

BAŞKAN KOŞTU: TEKNOFEST BAŞARIMIZ TÜM DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN OLSUN

Bergama Belediye Lideri Hakan Koştu elde edilen muvaffakiyetten büyük memnunluk duyduğunu tabir ederek, Bergama Bilim Sanat Merkezi’nin genç dahilerini, eğitmenlerini ve grubu tebrik etti. Lider Koştu, “Bergama Belediyesi olarak eğitim ve öğretime çok değer veriyoruz. Geleceğimizin mimarı çocuklarımız için bugüne kadar sayısız dayanaklarımız oldu. TEKNOFEST İzmir finalinde Bilim Sanat Merkezi’mizin öğrencilerimiz yarışarak birinciliği elde ettiler. Bergama Belediyesi olarak ülkemizin teminatı yavrularımıza her türlü dayanağı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Çocuklarımızı, emek veren yönetimci ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Bir ağabeyleri, bu kentin bir hizmetkarı olarak biz her vakit onların yanındayız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen