Paz. Nis 28th, 2024


Trendyol, Cumhuriyet’in 100. Yılında üç büyük vilayette milyonlarca kişinin iştirakiyle düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST’in son durağı İzmir’de de teknoloji, yazılım ve sanatla yerini aldı.

Bugün İzmir Çiğli Havalimanı’nda görkemli bir merasimle başlayan ve 1 Ekim’e kadar devam edecek olan TEKNOFEST’te Trendyol, dünyanın en bilinen yeni medya sanatkarlarından Refik Anadol’un yapay zekâ, makine tahsili ve data bilimi teknolojileri ile geliştirdiği “Makine Anıları: Uzay” standını sanatseverler ile buluşturuyor. 

Trendyol’un TEKNOFEST’teki standını gezen ziyaretçiler, VR gözlüklerle Trendyol Sanat’ta yer alan birçok bağımsız sanatkarın yapıtlarını de yakından inceleme fırsatı buluyorlar. Sanatseverler, Trendyol Sanat’ta yer alan 600’den fazla yapıtı metaverse cihanında ziyaret etme talihi yakalıyor. 

Gençler ve çocuklara teknoloji atölyeleri

Trendyol’un TEKNOFEST’teki stantı gençler ve çocuklar için birbirinden farklı buluşmalara ve teknoloji atölyelerine mesken sahipliği yapıyor. +12 yaş ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, robotik kodlama atölyelerine büyük ilgi gösteriyor.

AITEN ile buluşma fırsatı

Trendyol Süratli Market uygulamasında geçen günlerde işe başlayarak şimdiden geniş bir takipçi kitlesine ulaşan yapay zeka dayanaklı yeni jenerasyon asistan AITEN, TEKNOFEST’te merak edilen soruları cevaplıyor. AITEN, Trendyol stantında, sağlıklı ömür tekliflerinden yemek tanımlarına, burç yorumlarından iş hayatına kadar merak edilen sorulara yanıt vererek ziyaretçilere eğlenceli anlar sunuyor.

2 binden fazla Türk mühendis geliştiriyor

Teknolojik altyapısını geliştirmek için AR-GE çalışmalarına tartı veren Trendyol yatırımlarına sürat kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin en çok mühendis istihdam eden, teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına en fazla yatırım yapan şirketleri ortasında yer alan Trendyol, faaliyet masraflarının yüzde 23’ünü AR-GE’ye ayırıyor.

Trendyol’un on milyonlarca müşterisi ve yüz binlerce satıcısının kullandığı teknolojik altyapı, 102 farklı üniversiteden mezun 2 binden fazla Türk mühendis tarafından geliştirildi. Trendyol’un Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve anlık olarak 2 milyondan fazla bireye hizmet verebilen bu yerli ve ulusal altyapısı, bugün farklı ülkelere de taşınıyor.

Trendyol mühendisleri tarafından geliştirilen 150’ye yakın açık kaynak projesi tüm teknoloji dünyası ile paylaşılırken, Trendyol mühendislerinin 400’ün üzerinde yayını 50 binden fazla kere okundu. Trendyol, kendi bünyesinde yıllardır geliştirdiği tasarım lisanını de tüm dünyanın kullanımına açtı. Trendyol teknoloji grupları web sayfası geliştirenler için hazır arayüz kütüphanesi sunacak ‘Baklava’nın birinci sürümünü paylaştı.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen