Cts. May 4th, 2024


Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin başarılı ve sağlıklı kent projelerinin üretilmesini özendirmek maksadıyla bu sene 14.’sünü düzenlediği “Sağlıklı Kentler En Düzgün Uygulama Yarışması”nda mükafatlar sahiplerini buldu.

12-15 Ekim tarihlerinde Mardin Artuklu Belediyesi mesken sahipliğinde düzenlenen TSKB 40 Olağan Meclis Toplantısı’nda mahallî idareler; “Tek Sıhhat, Tek Gezegen ve Tek Toplum” gündemi ile bir ortaya geldi. “Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam”, “Şehir Planlaması”, “Sağlıklı Çevre”, “İklim Dostu Şehir”, “Akıllı Şehir”, “Yenilikçilik”, “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü” olmak üzere 7 farklı kategoride belirlenen yeterli uygulamalar ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi, inovasyon performansının sürdürülebilir formda artışının sağlanması ve vatandaşa daha düzgün hizmet sunmak için oluşturulan “Kurumsal İnovasyon Sistemi” modeli ile “Yenilikçilik” kategorisinde mükafata layık görüldü. Nilüfer Belediyesi adına ödülü Meclis Üyesi Rasih Konca aldı. Konca’ya mükafatını, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Alinur Aktaş verdi. Rasih Konca ve proje grubu, Mardin dönüşünde mükafatı Nilüfer Belediye Lideri Turgay Erdem’e takdim etti.

Elde edilen muvaffakiyetten ötürü memnunluk duyduğunu söz eden Lider Fazilet, “Belediyemizin Kurumsal İnovasyon Sistemi, lokal idareler için değeri büyük olan ‘Sağlıklı Kentler En Düzgün Uygulama” mükafatına layık görüldü. 2016 yılından bu yana kamu alanında inovasyon modelini uyguluyoruz. Bu kapsamda toplumsal inovasyon odağında toplumda yenilikçilik, yaratıcılık algısının yükseltilmesi ve vatandaşların yenilikçi fikirlerinin belediye hizmetlerinde ön plana alınmasını unsur edindik. Bu modelin katılımcılıkla faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan tüm paydaşlarına, projeyi hayata geçiren bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen