Sal. May 7th, 2024


·Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Yeni Jenerasyon Kent Kütüphanesi’nin resmi açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı program ile gerçekleştirildi. 

 

·Toplam maliyeti 118 milyon TL olan Yeni Kuşak Kent Kütüphanesi, birebir anda 600 öğrenciye hizmet verme kapasitesine sahip. 

 

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan ve toplumsal donatıları ile de kitapseverlerin her türlü gereksinimine yanıt veren Yeni Kuşak Kent Kütüphanesi’nin resmi açılışı  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı program ile gerçekleştirildi. 

 

Selçuklu Belediyesi olarak çocukların ve gençlerin en yeterli koşullarda, en yeterli imkanlarla eğitim görebilmeleri için ellerinden gelen uğraşı gösterdiklerini tabir eden Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekaytırmacı,“ Bu bakımdan Selçuklumuza hem yeni eğitim tesisleri kazandırıyor hem de mevcut eğitim tesislerimizin eksiklerini gideriyor, standartlarını yükseltiyoruz. Zira biz biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım, yarınlara yapılan yatırımdır, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Belediyemiz tarafından eğitim alanında son 5 yılda kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik. Çok kısa bir mühlet evvel Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademimizin resmi açılış merasimini gerçekleştirmiştik. Yeniden geçtiğimiz ay Yazır Mahallemizde imalini tamamladığımız Selçuklu Belediyesi Şehit Erkan Kurşun İlkokulumuzun resmi açılışını yapmıştık. Konyamızın en büyük ve en kapsamlı okullarından bir tanesi olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi başta olmak üzere 5 ilkokul ve 4 bağımsız anaokulunu Selçuklumuza kazandırdık.  4 adedi kapalı olmak üzere 37 okulumuza spor salonu, 43 okulumuza toplantı salonu, 95 Okulumuza ise kütüphane kazandırdık. Ülkemizin en kapsamlı, en çağdaş Hoş Sanatlar Lisesini Selçuklumuza kazandırmak için ihale sürecini tamamladık, yer teslimini yaptık ve inşa faaliyeti başladı. Konyamızın gururu olan okullarımızdan Spor Lisemize ve Selçuklu Fen Lisemize kapalı spor salonu kazandırmak için üretim sürecine başladık. İnşallah bu proje ve yatırımlarımızı ilerleyen periyotlarda artırarak devam ettireceğiz” dedi. 

 

Başkan Pekyatırmacı,“Okul dışı öğrenme ortamları ile çocuklarımızın kendilerini tanıma fırsatı buluyor”

 

Selçuklu Belediyesi’nin okul dışı eğitim ortamları hakkında bilgiler paylaşan Lider Pekyatırmacı, “Eğitim programlarımızın başında gelen SEDEP Selçuklu Kıymetler Eğitimi Programından cüret alarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği ve kıymetli hocalarımızın da özverili çalışmaları sonucunda 2019 yılında SETAP Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları çalışmasını

başlattık. SETAP kapsamında oluşturduğumuz okul dışı öğrenme ortamlarımızdan Ahmet Keleşoğlu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde 5 atölye ile, Sille Tabiat Okulu’nda 16 atölye ile, Selçuklu Sanat  Akademisi’nde müzik, tiyatro ve şahsî gelişim atölyeleri ile ve Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nde ise 12 atölye ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Ayrıyeten Trafik Eğitim Parkımızda çocuklarımızın trafik şuuru kazanmalarını sağlıyor, Yüzme Öğreniyorum Programımız ile üçüncü sınıflara giden çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. 2019 yılından bugüne kadar okul dışı öğrenme ortamlarımızdan 87 bin 746 öğrencimiz faydalandı. Bu programımız sayesinde çocuklarımız kendilerini tanıma fırsatı yakalıyor, bilgi ve hünerlerini geliştiriyor, ziyanlı ortamlardan uzak duruyor, kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa yararlı birer birey haline geliyor. Okul dışı öğrenme ortamlarımız bu bakımdan çocuklarımız için epey ehemmiyet arz ediyor.” Sözlerini kullandı. 

 

“Gençlerimize eğitim takviyesi veriyoruz”

 

Selçuklu Belediyesi olarak üniversite öğrencilerine de eğitim dayanağı sağladıklarını söyleyen Lider Pekyatırmacı,“Geçtiğimiz yıl başlattığımız ve bu yıl da devam ettirdiğimiz dayanaklarımız kapsamında Selçuklu’da ikamet eden ve ülkemizdeki rastgele bir önlisans ve lisans programına birinci kere yerleşen üniversite öğrencilerimize 2500 TL, tekrar Selçuklu’da ikamet eden ve Selçuk Üniversitesi ya da Konya Teknik Üniversitesi’nde rastgele bir önlisans ve lisans programında eğitim gören üniversite öğrencilerimize 4000 TL eğitim takviyesi veriyoruz. Konyamız 5 tane üniversiteyle bir üniversite kenti. Selçuklu ilçemizde de Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ile yaklaşık 100.000 üniversite öğrencisine mesken sahipliği yapıyoruz. Gençlerimize kıymet veriyoruz ve onlarla daima bağlantı içerisinde olmak istiyoruz. Bu kapsamda tekrar Türkiye’de birincilerden olan Selçuklu Gençlik taşınabilir uygulamasını hayata geçirdik ve kısa müddet içerisinde 56.000 etkin üyeye ulaştık. Şu anda bu uygulama sayesinde 56.000 gencimizle teğe bir irtibat halindeyiz. Selçuklu Kent Kurulu altında faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Gençlik meclisimiz üniversite içerisinde oluşturduğu çalışma kümeleri ile 3.000 faal üyeye sahip. Gençlik meclisimiz Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizde ve bugün açılışını yapacağımız Yeni Jenerasyon Kent Kütüphanesinde günlük ortalama 1.200 öğrenci ile faaliyetlerini gerçekleştiriyor.” Biçiminde konuştu. 

 

Yeni Jenerasyon Kent Kütüphanemiz büyük ve çağdaş bir kompleks niteliğinde”

 

Yeni Kuşak Kent Kütüphanesi hakkında bilgiler paylaşan Lider Pekyatırmacı, “Toplam maliyeti 118 milyon 593 bin Türk Lirası olan Yeni Jenerasyon Kent Kütüphanemiz, 4 bin 394 metrekare alan sahip. İçerisinde ana kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, etüt salonu, konferans salonu, seminer salonları, küme çalışma odaları, fuaye alanı ve toplumsal alanlarının bulunduğu Yeni Kuşak Kent Kütüphanemizden tıpkı anda 600 öğrencimiz hizmet alabiliyor. Bodrum artı dört kattan oluşan kütüphanemizin bodrum katında; tıpkı vakitte sığınak olarak da kullanılabilecek, içerisinde çeşitli oyunların yer aldığı 254 metrekarelik oyun alanı, 125 metrekarelik mescit ve 235 metrekarelik teknik merkez yer alıyor. Zemin katta ise 253 metrekarelik giriş holüyle birlikte 19 metrekarelik kayıt ofisi, 118 metrekarelik stant salonu, 250 metrekare alana sahip çocuk kütüphanesi ve 87 metrekarelik kafeterya bulunuyor. Kütüphanemizin 1. katındaysa 670 metrekare alana sahip, içerisinde genç ve yetişkin kısmı bulunan internet erişimli kütüphanemiz yer alıyor. Tekrar 1. katta 362 metrekare alanlı tek kişilik okuma salonu, 4 adet 12’şer metrekarelik küme çalışma odası, 178 metrekare alana sahip müddetli yayınlar kısmı, 37 metrekarelik değerli eserler kısmı ve 45 metrekarelik cilt atölyesi mevcut. 2. katta, 214 metrekare alana ve 264 kişi kapasiteye sahip konferans salonu, 173 metrekarelik fuaye alanı, 70 ve 55 metrekarelik birer adet seminer salonu, 28 metrekarelik hazırlık odası ve 95 metrekarelik teras yer alıyor. Kütüphanemizin 3. katında ise, 307 metrekare alana sahip 160 kişilik etüt salonu, 7 adet 8’er metrekarelik ve 4’er kişilik özel çalışma odası, 36 metrekarelik mescit ve 101 metrekare alana sahip teras bulunuyor. Haftanın 7 günü, 08.30-22.30 saatleri ortasında açık olan kütüphanemiz, üniversite öğrencilerimizin vize ve final devirlerinde ise 24 saat hizmet verecek. Şu an 24. 669 üyesi bulunan kütüphanemizin kaynak sayısı toplam 53 bin 683. Yeni Jenerasyon Kent Kütüphanemiz mevcut yapısıyla yalnızca bir kütüphane olarak değil, her yaştan bireyimizin birçok imkana sahip olduğu, huzur içerisinde pek çok faaliyeti gerçekleştirebildiği büyük ve çağdaş bir kompleks niteliğinde.  Burada inşallah gençlerimiz hem akademik istikametten hem toplumsal ve kültürel istikametten kendilerini geliştirecekler, araştırmalar yapacaklar ve arkadaşlarıyla birlikte toplumsal faaliyetlere katılacaklar. Kentimizi, tarihimizi,  kültürümüzü ve medeniyetimizi burada öğrenecekler, müşahede edecekler. Bizler de inşallah gençlerimizi geleceğe en âlâ formda taşımanın çabası ve eforu içerisinde olacağız. Ben bu vesileyle kütüphanemizin ülkemize, kentimize, ilçemize ve gençlerimize güzel olmasını diliyorum. Kütüphanemizin üretiminde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma başka farklı teşekkürlerimi iletiyorum. 

 

“Türkiye’de de en çok kütüphaneye ve üye sayısına sahip olan ilçe unvanını elimizde bulunduruyoruz”

 

Selçuklu Belediyesi olarak amaçlarının okullardan başlayarak hayatın her alanına kitabı ve okumayı, münasebetiyle kütüphaneyi yerleştirmek olduğunu belirten Lider Pekyatırmacı,“Bu doğrultuda 11 halk kütüphanesi, 92 okul kütüphanesi, 2 Selçuklu Eğitim Dayanak Merkezi ve 1 kent kütüphanesi olmak üzere toplam 107 kütüphane ve 752 bin 164 kitap sayısı ile Selçuklumuza hizmet veriyoruz. Kütüphanelerimize üye olan kişi sayısı ise toplam 187.366. Bu manada Selçuklumuzdaki kütüphanelerimizle bir yandan Konya’mızın eğitim ve kültür hayatına kıymetli bir katkı sağlarken başka yandan da Türkiye’de de en çok kütüphaneye ve üye sayısına sahip olan ilçe unvanını elimizde bulunduruyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışıyoruz, üretiyoruz, çaba ediyoruz. Bundan sonra da tıpkı azimle çalışmaya devam edeceğiz.  Bu hislerle sözlerimi sonlandırırken, açılış programımızı teşriflerinizden dolayı başta Sayın Bakanımız olmak üzere kıymetli konuklarımıza ve kıymetli protokolümüze teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi sevgi, hürmet ve muhabbetlerimle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” Dedi

 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay,“ Selçuklu Belediye Liderimize bu hoş eser için teşekkür ediyorum”

 

Dün akşamın ülkemiz ve kentimiz için kıymetli bir dönüm noktası olduğunu söz ederek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay,“ Gerçekten çok gurur duyduğumuz bir ortamı birlikte yaşadık. Ulusal Kadromuza Konya her vakit uğur getiriyor. Konya seyircisi Konya insanı grubumuza çok yüksek bir dayanak veriyor ve dün akşam yaşadığımız atmosfer Ulusal Grubumuza uzun mühlet anlatılacak bir muvaffakiyet ortaya koydu. Ben başta siz olmak üzere Federasyon liderimize ve ulusal maçın burada oynanmasını sağlayan herkese tüm Konyalılar ismine teşekkür ediyorum. Lakin asıl teşekkürüm Konyalılara Konyaspor taraftarına. Dün akşam bize unutulmaz bir atmosfer oluşturdular ve ulusal forma için alın tereddüt tüm atletlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Avrupa kupalarında şimdiden Almanya’da muvaffakiyetler diliyorum. Siz de dün akşam kentimize geldiniz. Bugün de çeşitli programlarla birlikte oluyoruz. Sabah erken saatten itibaren birlikteyiz. Artık de belediyemizin bu Yeni Jenerasyon Kütüphanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konya kadim bir kent, geçmişten itibaren kültürün, medeniyetin inşa edildiği bir kentte yaşıyoruz. Özellikle Selçuklu başşehri Darül Mülk yaptığı devirde hem ilim insanlarıyla hem medreseleriyle adeta Anadolu’nun tapusu haline gelmiş bir kentte bulunuyoruz. Bugün Konya yeniden medeniyetimizin en kıymetli kentlerinden birisin. 5 Üniversitesinde 120 bine yakın üniversite öğrencisini konuk eden,  kitapla haşır neşir okuyan bir kentte yaşıyoruz. Geçtiğimiz 10 gün boyunca Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlediğimiz kitap günleri adeta bir kültür şölenine dönüştü ve yüzbinlerce insanımız,  her yaştan Konya merkezinden ve ilçelerimizden çocuklarımız hem yayın konutlarıyla hem yazarlarla buluştular. Hem kitabın o kıymetli sayfalarıyla birlikte vakit geçirdiler. Ben tüm iştirakçilerimize bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum. Yayın konutlarımıza, yazarlarımıza ve yüzbinlerce Konyalıya kitap günlerimize gösterilip dayanaktan ötürü teşekkür ediyorum. Konya bir taraftan da okuryazarlığı ve kitapla haşır neşirliği artırmak için bu türlü hoş tesisler ortaya koyuyor. Bilhassa üniversite öğrencilerimizin ağır olarak yaşadığı, bir taraftan da mahallede vatandaşlarımızın ders çalışma isteklerini geliştirebilecekleri bir kütüphanenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Selçuklu Belediye Liderimiz Sayın Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm gençlerimize iyi olmasını temenni ediyorum. İyi uğurlu olsun inşallah, Allah’a emanet” dedi.

 

Ak Parti Konya Milletvekili Latif Selvi,“ Selçuklu adeta bir gençlik ve kültür ilçesi”

Ak Parti Konya Milletvekillerinin ismine konuşmalarını gerçekleştiren Ak Parti Konya Milletvekili Latif Selvi de; “Konya tarih boyunca değerli bir kent; dönüştüren, üreten ve yöneten bir kent olmuştur. Bu manada da Konyamız bugün itibariyle de lokal yönetimlerimizle, kamu kurumlarımızla, ittifakla birlikte çabayla kenti geliştirmek için her alanda çalışmalarını güçlü bir halde sürdürmektedirler. Konyamızda belediyelerimiz ulusal eğitimin, kültürün, sporun ortağı. Hangi alan olursa olsun Konya her vakit devletiyle, milletiyle bütünleşmiş ve ülkenin geleceği ismine alacağı bütün insiyatifleri alıyor. Bu manada da şayet mahallî idarelerle öbür kamu kurumlarının birlikte çalışmasına örnek bir kent gösterilmek istenirse, bu en değerli örneklerden birisini Konya’mız oluşturur. Bir toplumun şayet geleceğe dair en değerli şeyi ne dersek güzel yetişmiş, karakterli, düzgün, çalışkan insanıdır. Bunun için de elbette ki bilgiye muhtaçlık var. Birebir vakitte bilginin bir muvaffakiyet hikayesine dönüşebilmesi için de bu çeşit kurumsal yapılara muhtaçlık var ki birer birer bir şeye erişme yerine daima birlikte uğraşlı bir çalışmayı ortaya koyalım. Birebir anda 600 öğrencimizin faydalanacağı bir tesis üzere ve burada açılışını gerçekleştireceğiz. Buna misal çalışmalarla bilgiyi üreten insanların buralardan paylaşılması sağlanacak. Kendisi üretecek ve birebir vakitte üretmiş olduğu bilgi, insanımıza, insanlığa ve kendisine de yarar sağlayacak. Ülkemiz adeta bir gençlik ve bir kültür ülkesi. Üniversitemizin yanında, üniversitemizin kuruluşuyla birlikte gelişmeye çalışan ve belediyelerimizin sağlamış olduğu imkanlarla hem yerleşimin oluşması hem de kültürün paylaşılması için zenginleştiren bir alan olarak gelişti. İnşallah biz bu ve gibisi çalışmalarla, tesislerle gençlerimize sahip çıkarak gençlerimizin kendisinin öz güveniylebaşarılı çalışmalara imza atmasını temin ederek hem kentimizin hem ülkemizin hem de biraz evvel belirttiğim üzere insanlık için değerli çalışmalara kaynaklık etmiş olacak. Ben emeğe geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Formunda konuştu.

 

Konya Valisi Vahdettin Özkan,“ Belediyelerimiz nitelikli iş üretiyorlar”  

 

Bilgi toplumunun temelini kitapların oluşturduğunu söz eden Konya Valisi Vahdettin Özkan; “Bilgi toplumunun gerekleri insanın kendisini ve etrafını bilmesi, okuması, işin özünü ve özetini oluşturuyor. Bunun da temelini kitap oluşturuyor. Kitabın merkezini de bir kütüphane oluşturuyor. Bu istikametiyle Ulusal Eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu perspektif dahilinde belediyelerimizin de bu noktada vazife alması nitelikli katma bedel üreten eğitime, beceriye ait hizmetlerin ortaya konulması, bunu gençlerle buluşturmasının çok değerli olduğunu bende söz etmek istiyorum. Bu vesileyle sayın büyükşehir belediye liderimiz başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleriyle birlikte eğitimle, sıhhatle ve öbür kamu hizmetleriyle ilgili merkezi yönetimle işbirliği halinde ortaya koymuş olduğu yeterli bir bağlantıyla nitelikli bir iş üretiyorlar. Bu bağlantı ve dayanışmadan rahmetini kent olarak daima bir arada istifade ediyoruz. Sahiden eğitim denince hayat uzunluğu insanın her tarafında bütün etraftaki her ögenin insanı eğitmesi değerli yahut insanın hislerinin eğitimini öğrenmeye yönelik kanalların bu noktaya kanalize edilmesi kıymetli. Bunun da hayat uzunluğu eğitimle yalnızca okul değil, okulun dışındaki alanlarda da bütün kamu kurumlarının kuruluşlarının, ebeveynlerin bu işin içine girmesi değerli. Hem sportif faaliyetleriyle eğitim muhalefet faaliyetlerinin uyumu kıymetli. Gençliğimizi tehdit eden risk skoru en yüksek olan ziyanlı unsurlarla gayret çerçevesinde de bu faaliyetlerin çok kıymetli olduğunu, direnci geliştirdiğini tabir etmek istiyorum. Hem ferdi direncimizi hem toplumsal direncimizi, gelişmemizi sağlayan bir konu. Kitapla buluşmalar, ariflerle,   alimlerle buluşmak bu makus şeylere karşı birebir vakitte direnci de sağlar. İnşallah belediyelerimizin bu hizmetleri kütüphane de gençlerimizin ilimle irfan ile buluşmasına, eğitimin, çocuklarımızın sporla beceriyle buluşmasına vesile olur diyorum.” Dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Selçuklu Belediyesi ilçeyi bilgi toplumuna dönüştürmüş” 

 

Sözlerine Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı’yı tebrik ederek başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak,“ Söz ettiği üzere ilçesinde 100’ün üzerinde kütüphanesiyle bilgi toplumuna, gençlerin bilgi toplumunda yer almasına hizmet ediyor. Tabi Konya kendi başına geçmiş periyodundan itibaren bir gelişimin, dönüşümün, kültürün kenti ve Selçuklu burayı bir dönüşüm halinde bir bilgi toplumu halinde tasarlamış ve artık de bunun devamı bu ilçemizde gerçekleşiyor. Konya’da hoş bir akşam geçirdik. Dün akşam buradaydık. A Ulusal Futbol Grubumuzda gurur duyduk. Onların Letonya’yı 4-0 yenmesiyle birlikte A Ulusal Futbol Kadromuz Almanya’da düzenlenecek olacak olan 2024 Avrupalı Futbol Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Onları tebrik ediyorum. Konya seyircisini tebrik ediyoruz. Verdikleri dayanaklar için teşekkür ediyoruz. Türk sporunun gelişmesini gözlemliyoruz. Ortaya çıkan sonuçlar çağdaş stadyumlara yapılan tesislerle ortaya sergilenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi hem sporda yapılan yatırımlarda gençlik tesislerinde öncülük ediyor, bizlere yol veriyor, bizlere dayanak oluyor ancak bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın bilhassa kütüphane konusunda da bir hassasiyeti var. Malumunuz hem  Külliyede, Ankara’da büyük bir kütüphanemiz var. Milyonlarca kitap var. Akabinde İstanbul’da Rami Kışlasını büyük kütüphaneye çevirdi ve bunun çerçevesinde bakıyoruz belediyelerimiz kütüphaneler yapıyorlar. Ben geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanımız ile birlikte Erzurum’dayım ve yeniden bir kütüphane açtık. Bilgi toplumunun gelişmesi gerekiyor. Gençlerimizin bilgiye ulaşması gerekiyor. 

İstanbul’da görüyoruz belediyelerimiz kütüphaneler yapıyor. Büyükşehirlerimizde Konya’mızda yapıyorlar ve böylesi hoş bir eser, yeni jenerasyon. İçerisinde hem toplumsal faaliyetler var, hem spor yapabiliyor, masa tenisinden tutun vakit geçirebiliyor, konferans salonu var, cep sineması var. Bakıyorsun teknoloji atölyeleri var. Pek çok tesis bir ortada. Gençlerimiz bu ortada hem ders çalışıyorlar, etüt alanları var, kitaplarla karşı karşıya. Burada hoş bir ortam oluşturulmuş. Liderimize teşekkür ediyoruz. Ben gençlik kurulundaki gençlerimizi de tebrik ediyorum. Biraz önce onlarla tanıştık. Onlar da bu ilçenin gençleri olarak bu ilçenin daha uygun olması için çeşitli kurullarda bilgi üretiyorlar, süreç üretiyorlar, fikirlerini belediyeyle paylaşıyorlar” dedi.

 

“Konya’yı seviyoruz, Konya bize uğurlu geldi”

 

Bakan Bak konuşmasını şu formda tamamladı;“ Bizde gençlik merkezlerimize bilhassa Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 467 tane gençlik merkezimizde gençlerimize bir ortadayız. Orada kitaplarımız, kütüphanelerimiz de var. Toplumsal faaliyetlerimiz var ve ayrıyeten üniversitelerde genç ofislerimiz var. Genç ofislerimizde de biz tekrar gençlerle bir arada faaliyetler yürütüyoruz. Gençlerin bu bu ülkenin gelişmesi için katkılarını bekliyoruz. Olağan çağımız bilgi, topluluk, bilgi çağı, bilgiyi en âlâ yönetmek, bilgiyi en yeterli paylaşmak, bilgiyi en âlâ yönlendirmek çokça değerli. Bu ülkenin gençlerine güveniyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Biz bunu bu türlü görüyoruz. Vatanını seven vatan için baş yoran araştıran gençler var ve bunların sonucunda özellikleri Teknofest’i takip ediyorsunuz. 6 yıldır inanılmaz bir taban dalga var. Peşinden bu kütüphanelerle ben inanıyorum ki daima toplumsal alanda hem sanattan pek çok alanda yeniden kültürel doluluğu olan, derinliği olan gençlerimizle bir arada olacağız.. Biz bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak için de bilgiye sahip olmalıyız. Bu bilgiyi paylaşmalıyız, üretmeliyiz, üretmeliyiz ve bu ülkeyi daha uygun noktalara getirmemiz lazım. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız her vakit söylüyor, gençlerimize üretmeliyiz, araştırmalıyız, okumalıyız, bu ülke için hizmet etmeliyiz. Ben Konya Büyükşehir Belediye Liderimize, Selçuklu Belediye Liderimize kütüphaneler için teşekkür ediyorum. Konya birebir vakitte spor kenti. Milletlerarası tertipleri muvaffakiyetle  yapıyor. Geçen yıl İslami Dayanışma Oyunlarını muvaffakiyetle gerçekleştirdi. Bizim burada gençlik merkezlerimiz, atlet merkezlerimiz var, atlet fabrikalarımız var. Konya gençleri ile birlikte hem spora da hizmet ediyor. Yeni açılan ve veledromuyla yapılan tertiplerinde yüzme havuzlarla birlikte pek çok başarıyı elde ediyor. Bugün Konya’dayız. Çeşitli tesislerin açılışını yapacağız. Temel atma merasimi yapacağız. Gençlerle bir ortada olduk, Konya’yı seviyoruz. Konya uğurlu geldi. Ulusal Futbol Kadromuzda da muvaffakiyetler diliyoruz. Birebir vakitte ülkemizin sporda yaptığı yatırımların bir meyvesinde tekrar 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını İtalya’yla birlikte Türkiye organize edecek. Büyüyen, gelişen güçlü Türkiye var diyoruz. Bu eserler için teşekkür ediyoruz. Liderim emeklerinize sıhhat, burası üniversite ilçesi, etrafta okullar var, gençlerimiz var. Herkesi bu hoş kütüphaneye bekliyoruz. Kütüphanelerimize bekliyoruz. Bilgi için, çalışmak için bu ülke için ter dökmeye  bekliyoruz. Bu ülkeyi seviyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Güzel uğurlu olsun diyorum, hürmetlerimi sunuyorum.” Formunda konuştu.

 

Düzenlenen merasime Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer, Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Lideri Hasan Kılca, Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Ak Parti Selçuklu İlçe Lideri Mustafa Asım Ceyhan, Konya Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Abdülsettar Fayda, öteki protokol üyeleri, Selçuklu Belediyesi lider yardımcıları, meclis üyeleri ve ünite müdürleri katıldı. 

Konuşmaların akabinde Yeni Kuşak Kent Kütüphanesi’nin açılışı kurdela bölümü ile yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra tesisi gezerek incelemelerde bulundu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen