Pts. May 6th, 2024


Sivil Toplum Kuruluşlarıyla buluşmalarına devam eden Lider Büyükakın’ın görüşmelerdeki gündemi Gazze’ydi  

 

Türkiye ve Kocaeli’nin gündemi Gazze

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Kocaeli Trabzonlular Derneği Lideri İbrahim İbrahimoğlu, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Darianto Harsono, Darıca Ardahanlılar Dernek Lideri Bülent Işık, Kocaeli Hayrat Vakfı Lideri Şükrü Çakır, Aydınlar Ocağı Lideri Gürkan Uysal ve idarelerini makamında farklı başka konuk etti. Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere toplumun her bölümüyle görüşen Lider Büyükakın, görüşmelerinde lokal, ulusal ve milletlerarası bahisleri ele almaya devam ediyor.  Gündemin birinci unsurunun Gazze olduğu görüşmelerde Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları, gençlik hizmetleriyle birlikte STK’ların günümüzdeki çalışmaları da ele alındı.

 

TECRÜBE TRANSFERİNDE BULUNDU

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Darianto Harsono ile görüşmesinde iki ülke ortasında yapılacak ticari alakaların Kocaeli’ye yansıması üzerine değerlendirmeler yapan Lider Büyükakın, iş insanları ortasındaki yüz yüze görüşmelerin ehemmiyetine değindi. İlgili ticaret odaları ve sanayi odasıyla yapılacak buluşmaların çok değerli olduğunun altını çizen Lider Büyükakın, konuk Başkonsolosa Kocaeli’de yapılan belediyecilik hizmetleriyle ilgili deneyim transferinde da bulundu.

 

İNSANLIK DIŞI OPERASYONLAR

Kentlerin gelişiminde STK’ların değerine de vurgu yapılan birlikteliklerde Gazze’de yaşanan insanlık dışı operasyonlara dikkat çekildi. Gazze’ye yönelik akınların genişlemesinin daha fazla acı, vefat ve gözyaşından diğer hiçbir şey getirmeyeceğinin altı çizilen görüşmelerde, Türkiye’nin daha fazla günahsız kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması için üzerine düşeni yapmaya devam ettiğine de değinildi.

 

“YÖNETİMLERİ TEBRİK ETTİ, MUVAFFAKİYETLER DİLEDİ”

Başkan Büyükakın, STK’ların güçlenmesi, toplumsal hayata dönük atacağı adımlar, kentlilik şuuru, yetim hizmetleri, gereksinim sahibi vatandaşlara dönük atılan adımlar, kentin kültürüne ve gelecek jenerasyonlara dönük hangi adımların atılması gereğine dönük fikirlerini de görüşmelerde tabir etti. Lider Büyükakın, yeni seçilen ve misyona başlayan Kocaeli Trabzonlular Derneği ile Darıca Ardahanlılar Derneği idarelerini de tebrik etti, muvaffakiyetler diledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen