Paz. May 5th, 2024


Türkiye Yapay Zekâ Ekosistemi’nin gelişmesine öncülük eden ekosistem inisiyatifi olan Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) 26-27-28 Ekim 2023 tarihlerinde Global Yapay Zekâ Ekosistemi’ne öncülük eden şirket önderleri, yapay zekâ uzmanları, startupları, yatırımcıları ve karar vericileri altıncı yılında da bir ortaya getiriyor. Tepe, global başarılara imza atan projelerin başlangıç noktasının, global muvaffakiyet vizyonu taşıyan bir soru olmasından yola çıkarak “Her Şey Bir Soru ile Başlar” teması ile gerçekleştiriliyor.

26 Ekim’de Levent Wyndham Grand Otel’de düzenlenecek olan doruğun birinci gününde bankacılık ve finans, üretim, sıhhat, güç, telekom, savunma sanayi, e-ticaret ve perakende, sıhhat, otomotiv kesimlerinde, tüm yönleriyle Üretken Yapay Zekâ (Generative AI) uygulama ve kullanım alanları, robotik, otomasyon, dijital dönüşüm, kontaklı ve otonom araçlar, siber güvenlik, küresel yapay zekâ ekosistemleri, ekosistemlerin muhtaçlıkları ve tahlilleri, yapay zekâ eğitimleri, başarılı yapay zekâ startupları inceleniyor.

Farklı bölümlerden karar verici düzeyde olan tepe iştirakçileri, farklı kesim başkanı yerli ve küresel şirketlerin yenilikçi projeleri ve muvaffakiyet hikayelerini birinci elden dinleme fırsatı yakalıyor. Dorukta yapay zekâ ekosisteminin en değerli 150’den fazla konuşmacısıyla 50’nin üzerinde oturumda, dijital dönüşümün, şirketlerin yapay zekâ yatırımlarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye tesiri de derinlemesine inceleniyor.

Yapay Zekâ İnovasyon Sahnesi

Zirvenin birinci gününde Yapay Zeka İnovasyon Sahnesi (AI Inovation Stage) yapay zekâ startup ekosistemiyle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olunmasına fırsat sunuyor. Startupların projelerini, vizyonlarını ve kesime taraf verecek yeniliklerini sergileyeceği sahne, bölgenin en tesirli yatırımcılarının nitelikli yapay zeka startuplarına erişimi için de konut sahipliği yapıyor. Yapay Zekâ İnovasyon Sahnesi, dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan öncü şirket başkanlarının de global başarılara imza alma potansiyeline sahip startuplarla ekonomik kıymeti en yüksek işbirlikleri yapabilmeleri için kıymetli bir fırsat olma özelliği taşıyor.

Zirvenin ikinci ve üçüncü günleri fiyatsız, çevrimiçi ve herkese açık 

Zirvenin ikinci ve üçüncü günleri fiyatsız, çevrimiçi ve herkesin iştirakine açık olarak gerçekleştiriliyor. Akademisyenlerin, global ekosistemden konuşmacıların iştirakiyle yapay zekâ alanındaki gelişmeler, yurt içinden ve yurt dışından farklı bölümlerden inovatif projeler ile değerli tecrübe transferleri online etkinliklerle sağlanıyor. Doruğun üçüncü günündeyse TRAI Akademi ve farklı kurumların akademileriyle yapay zekâ eğitim programlarına odaklanılarak iştirakçilere bilgi ve maharetlerini genişletme imkanı sunuluyor.

Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi’yle ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için: turkiye.ai/trai23/#program

Kutu: Doruğa Kimler Katılmalı?

Yapay zekâ alanında çalışan, yapay zekânın sektörel uygulamaları, muvaffakiyet ve başarısızlık kıssaları hakkında soruları olan, yaptığı işlere yapay zekâ ile nasıl bir bedel katabileceğini merak eden profesyoneller ile yapay zekâ konusunun hem teknolojik hem de toplumsal izdüşümleri ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen, deneyim paylaşımlarından faydalanmak isteyen herkes katılmalıdır.

Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi Hakkında:

2018 yılından bu yana her yıl düzenlenen Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi, Türkiye Yapay Zekâ Ekosistemi’ndeki tüm paydaşları bir ortaya getiren, ekonomik pahası en yüksek işbirliklerini sağlayan, Türkiye’nin ve bölgenin en kapsamlı ve en büyük Yapay Zekâetkinliği olarak kayıtlara geçiyor. Tepe, altıncı yılında da Küresel Yapay Zekâ Ekosistemi’nin en değerli 150’den fazla konuşmacısını ve karar vericilerini sağladığı yüksek katma kıymetle buluşturuyor. Tepe, birebir vakitte yapay zeka ekosistemindeki global büyüme potansiyeline sahip startuplarının bölgenin en âlâ yatırımcılarıyla bir ortaya gelerek global başarılara imza atmalarının önünü açıyor.

En yeni yapay zekâ teknolojilerine, sektörel ve kamu alanındaki uygulamalarla global ekosistemlere odaklanacak doruğun bu yılki mottosu “Her Şey Bir Soruyla Başlar”. Üst düzey iştirakçilerin ağır ilgi gösterdiği tepede üretken yapay zekânın sunduğu fırsatlar, riskler ve tahlilin şifreleri, Türkiye’nin ve dünyanın dijital dönüşümüne öncülük eden şirketlerin devasa yapay zekâ yatırımları, global ekosistemin dönüşümüne liderlik ederek sürdürülebilir ekonomik büyümenin mimarlarının yol haritaları, bir soruyla başlayan ve global düzeyde başarılara evrilen inovatif projelerin gelişim basamakları iştirakçilerle paylaşılıyor. turkiye.ai/trai23/

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi Hakkında:

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) Türkiye’de yapay zekâ farkındalığını artırmak ve ekosistemi geliştirmek için 2017’de kuruldu. Türkiye’deki yapay zekâ girişimlerinin envanterini tutan TRAI, Türkiye Yapay Zekâ Ekosistemi’nde yer alan teşebbüslerin akademi ve özel bölüm ile buluşmalarını, ortak proje yapmalarını, yatırımcı bulmalarını ve yurt dışına açılmalarını sağlıyor. Global boyuttaki yatırımcılar ve yapay zeka ekosisteminin özel dal başkanlarını yüksek potansiyele sahip startuplarla yanlışsız eşleşmelere alan açan TRAI, her yıl Türkiye Yapay Zekâ Zirvesi’ni gerçekleştirerek Türkiye’de ve dünyada yapay zekâ ekosisteminin önderleriyle en inovatif ve en yeni gelişmeleri geniş kitlelere ulaştırıyor. turkiye.ai/

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen