Paz. Nis 28th, 2024

Oppo’nun yeni katlanabilir telefonu Find N3’ün hemen ardından, alt markası olan OnePlus da OnePlus Open’ı resmi olarak tanıttı. Telefon OnePlus’ın ilk katlanabilir cihazı ve ön siparişler 1.699 dolarlık fiyat etiketiyle başladı.

Open, OnePlus markası için bir ilk olmasına rağmen, cihaz daha önce Çin’de Oppo Find N ve Find N2 katlanabilir cihazlarını piyasaya süren ana şirket Oppo ile ortak bir proje olarak sunuluyor. Bu da OnePlus Open’ın üçüncü nesil bir katlanabilir cihaz olduğu ve hatta farklı isimli bir Oppo Find N3 olarak değerlendirilebileceği anlamına geliyor. Ancak OnePlus, markanın imza özelliklerinden biri olarak gördüğü uyarı kaydırıcısının telefonda yer aldığını özellikle vurgulamak istiyor.

Open’ın en dikkat çekici özelliklerinden biri, bir milyon katlama döngüsüne dayanacak şekilde test edilmiş olması. Bu da başlıca rakipleri Pixel Fold ve Samsung Galaxy Z Fold 5‘in reklamını yaptığının yaklaşık beş kat daha fazla. OnePlus, menteşenin 10 yıldan uzun bir süre boyunca günde 100 kez açılıp kapanmaya dayanacak kadar dayanıklı olması gerektiğini ve telefon yazılım güncellemelerini almayı bıraktıktan sonra da mekanizmanın çalışmasına olanak sağladığını söylüyor.

OnePlus, dayanıklılığa vurgu yapmanın yanı sıra Open’ın açıldığında sadece 5,8 mm inceliğinde ve siyah vegan deri destekli versiyonu seçildiğinde 239 gram gibi düşük bir ağırlığa sahip olduğunu da belirtiyor.

OnePlus Open’ın içten katlanan ekranı 7,82 inç boyutunda, 2440 x 2268 çözünürlükte, 120Hz maksimum yenileme hızında ve 2.800 nit tepe parlaklığında. Hala görünür bir kırışıklığa sahip, ancak OnePlus, görünümünü en aza indirmek için gözyaşı damlası şeklinde bir katlama mekanizması kullandığını söylüyor. Ekran, dayanıklılık için yapısında ultra ince bir cam tabakası kullanıyor ve cihaz suya karşı direnç için IPX4 derecesine sahip. Open’ın kapak ekranı 6,31 inç boyutunda, aynı maksimum 120Hz yenileme hızına, 2.800 nit tepe parlaklığına ve 2484 x 1116 çözünürlüğe sahip.

Yazılım olarak cihaz, OxygenOS 13.2‘yi çalıştırıyor. Ekranın alt kısmında dosyaların yanı sıra favori ve son uygulamalara hızlı erişim sunan bir görev çubuğu ve birden fazla uygulamayı yan yana çalıştırarak çoklu görev yapabilme özelliği bulunuyor.

Dahili olarak telefon Snapdragon 8 Gen 2 işlemciden güç alıyor, 16GB RAM ve 512GB yerleşik depolama alanı ile birlikte geliyor. OnePlus Open, 67W’a kadar hızlı şarj edilebilen 4.805mAh bataryaya sahip.

Open’ın arkasında 48 megapiksel ana kamera, 3x optik zumlu 64 megapiksel telefoto ve 48 megapiksel ultra geniş kameradan oluşan Hasselblad markalı üçlü lens kurulumu bulunuyor. Dolby Vision HDR’de 4K 30 fps’ye kadar kayıt desteği var veya HDR’yi önemsemiyorsanız 4K 60 fps söz konusu olabiliyor. Arka kameralara 20 ve 32 megapiksel sensörlerle çalışan ve bir çift delikli çentik içinde yer alan bir çift selfie kamerası eşlik ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen