Per. May 2nd, 2024


Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, toplumsal farkındalık çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Tüm dünyada ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olarak kabul edilen Ekim ayı kapsamında UEDAŞ, hizmet alanı içindeki sokak lambalarını 6. kere göğüs kanserinde erken teşhisin değerini vurgulamak hedefiyle pembe aydınlattı. BUİKAD ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen Pembe Lambalar projesi, halkı erken teşhis konusunda bilinçlendirmek hedefiyle hayata geçiriliyor.
 

“Erken Teşhis Şuurunu Aşılamayı Hedefliyoruz”

 

Meme kanserinde erken teşhisin ehemmiyetine dikkat çeken UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Proje, 2018 yılından beri Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde uygulanmaya devam ediyor. Kentte yaşayan herkesin gün içinde en çok karşılaştığı sokak lambalarıyla göğüs kanserinde erken teşhisin hayat kurtaracağı şuurunu aşılamayı hedefliyoruz. Göğüs kanserini temsil eden sembolik pembe renkle hizmet alanımızı birleştirerek bilinçaltında kalıcı bir iz yaratmaya değer veriyoruz. Böylesine hayati bir bahiste BUİKAD’ın dayanağını çok değerli buluyorum.” diye konuştu. 

Toplumsal hususlara hassasiyetle yaklaşmanın ehemmiyetine dikkat çeken BUİKAD İdare Şurası Lideri Şeyda Şençayır, “Böyle kıymetli bir mevzuda UEDAŞ ile paydaş olmaktan gururluyuz. Dünyada her gün 2.3 milyon bayanın bu hususta bilinçlendiriliyor. Ben ve ekip arkadaşlarım bu farkındalığı önemsiyoruz. Bir şahsa bile ulaşabilirsek ne memnun bize. Yapabiliriz, yapabilirim, hisset ve harekete geç diyoruz” tabirlerini kullandı.

 

Uludağ Güç Hakkında:

Uludağ Güç Kümesi, Türkiye’nin lokomotif bölgelerinden Marmara Bölgesi’nin güneyini kapsayan hizmet alanı içerisinde Bursa başta olmak üzere Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da güç tedarik hizmeti sağlıyor. 4 vilayette iletim noktalarından alınan elektriği perakende olarak 5 milyondan fazla vatandaşa ulaştırma misyonunu üstlenen Uludağ Güç Kümesi çatısı altında Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. elektrik dağıtım süreçlerini sürdürmeye devam ederken Uludağ Elektrik, perakende satış hizmetlerini sağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen