Cts. May 4th, 2024


VakıfBank, 2020 yılında Dünya Bankası ile imzaladığı 250 milyon dolar fiyatındaki uzun vadeli kredi mutabakatı kapsamında sağladığı milletlerarası kaynağın tamamını gerçek bölümün kullanımına sundu.

Çeşitlendirilmiş fonlama yapısı ve memleketler arası fonlama alanındaki başkan pozisyonuyla uzun vadeli, uygun maliyetli yabancı kaynağı Türkiye’ye getiren VakıfBank, 2020 yılında Dünya Bankası ile gerçek bölüme yönelik imzaladığı 250 milyon dolar fiyatındaki uzun vadeli kontrat kapsamında kredi kullandırımlarını süratli bir formda tamamladı. VakıfBank, kısa bir müddet evvel de Fransız Kalkınma Ajansı ile Yeşil Konut Projesi muahedesinin 100 milyon Euro fiyatındaki ikinci dilimi için imzaları atmıştı. 

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Dünya Bankası ile imzalanan 250 milyon dolarlık kaynağın tamamının emeline uygun olan halde kullandırıldığına işaret ederek, “Önceliğimiz hem salgından hem de sarsıntıdan etkilenen firmalarımız oldu. Kelam konusu kaynağın temininden bu yana, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren ve salgından olumsuz bir biçimde etkilenen tam 122 firmaya toplam 63 milyon dolar, zelzele felaketinden etkilenen 259 firmaya ise toplam 106 milyon dolar meblağında fonlama sağladık” diye konuştu.

“120 bayan girişimciye 52 milyon dolar kredi”

Kaynak kullandırımı kapsamında bayan girişimcilere öncelik verildiğinin altını çizen Üstünsalih, “Farklı bölgelerde faaliyet gösteren 120 bayan girişimciye 52 milyon dolar, gelişmekte olan bölgelerdeki 61 firmaya ise 29 milyon dolar kredi kullandırımı gerçekleştirilerek neredeyse tüm alt segmentlerde kredi kontratında yer alan asgarî meblağların üzerine çıkmayı başardık” dedi. Kelam konusu kaynağın banka tarihindeki en uzun vadeli fonlama kaynağı olma özelliği taşıdığını vurgulayan Üstünsalih, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Bu tarafıyla de kredi mukavelesinin maksat kitlesinde yer alan gerçek kesimdeki firmalarımızın uzun vadeli fonlama gereksinimlerine da karşılık vermiş olduk. Dünya Bankası yetkililerinin son açıklamalarına baktığımızda, ülkemize yönelik hâlihazırda devam etmekte olan 17 milyar dolarlık mali pakete ek olarak 18 milyar dolar meblağında yeni bir paket hazırlığı içinde olduklarını görüyoruz. Türkiye’nin etkin büyüklükte iki büyük bankasından biri olarak, planlanan bu ek fonlama kapsamında da gerçek kesimdeki firmalarımıza dayanak olmayı sürdürmeye hazırız ve her vakit olduğu üzere çeşitli kaynaklar aracılığıyla ülkemiz iktisadına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen