Sal. May 7th, 2024

  • Sanko Güç Kümesi, 2020’de işletmeye aldığı toplam 50 MW’lık heyeti güce sahip Akyel 1 ve Akyel 2 Rüzgar Güç Santralleri alanında kurulumunu tamamladığı 50 MW’lık güneş güç santrali ile birinci hibrit projesini İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirmiş oldu. 
  • Yüzde yüz yenilenebilir güç kaynaklarından üretim yapan şirketin bundan sonraki amacı güneş ve hidroelektrik gücünü bir ortaya getirmek olacak.  

 

Karaman’da bulunan ve toplam 50 MW’lık şurası güce sahip iki rüzgar güç santralini 50 MW’lık Akyel 1 GES’le güçlendirerek birinci hibrit projesini muvaffakiyetle devreye alan Sanko Güç Kümesi, güneş gücündeki birinci adımını da bu projeyle atmış oldu. Kurulduğu günden bu yana sırf yenilenebilir güç kaynaklarından üretim yapan ve rüzgar, hidroelektrik ve jeotermal alanlarında toplam 1.000 MW’lık konseyi gücü bulunan Sanko Güç, bu projeyle hem güneş gücü alanına adım attı hem de birinci hibrit projesini muvaffakiyetle hayata geçirdi.   

 

Akyel 1 ve Akyel 2 alanı kapsamında kurulan Akyel 1 GES, 12 invertör ve 75 bin 452 panel ile 48.000 hanenin güç gereksinimine denk gelen pak güç üretecek ve yıllık 27 bin 232 ton karbon salımını önleyecek. Sanko Güç CEO’su Hakan Yıldırım, birinci günden bu yana sorumlu ve pak güç üretimi yapmayı unsur edinen bir şirket olarak birinci hibrit projelerini Cumhuriyetin 100. Yılı’nda hayata geçirmiş olmaktan gurur duyduklarını belirterek bundan sonraki maksatlarının güneş ve hidroyu bir ortaya getirecekleri bir hibrit projesini devreye almak olduğunu belirtti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen