Paz. Nis 28th, 2024


İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı tahliller ile ilgili yenilikçi fikirler IDEATHON etkinliğinde 2 gün boyunca yarıştı. Birinciliği elde eden “Ulak Projesi” tasarımcılarına mükafatını İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanağıyla Girişimcilik Merkezi İzmir, İzmir Ticaret Odası, Ege Genç İş İnsanları Derneği, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Afet öncesi, afet sırası ve sonrası teknoloji tabanlı çözümler” IDEATHON aktifliği tamamlandı. İzQ Girşimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen merasimde dereceye giren gruplara mükafatları verildi. Merasime İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) İdare Konseyi Lideri Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, akademisyenler ve heyet üyeleri katıldı.

“Projeleri inceleyeceğim”
Hazırladıkları “Ulak Projesi” ile birincilik kazanan Alsancak Ar-Ge Alfa grubuna mükafatını veren İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bu aktifliğe katılan grupları tek tek  tebrik ediyorum. Sunumların hepsini kesinlikle okuyacağım. Hepsiyle ilgili bilgi sahibi olmak istiyorum. İçlerinde kesinlikle kullanabileceğimiz projeler olacaktır. Bunları nasıl hayata geçiririz diye ben de baş yoracağım” dedi.   

“Kazanan kaybeden yok”
Programda ikincilik mükafatını “Aegean Communication Projesi” ile alan Aegean Communication Team kadrosuna mükafatını EGİAD İdare Şurası Lideri Alp Avni Yelkenbiçer verdi. Yelkenbiçer,  “Bu kadar kısa müddette bu kadar başarılı fikirlerin oluşması hoştu. Bugün kazanan kaybeden yok” diye konuştu.
Yarışmada “D. Army Projesi” ile üçüncü olan EMA Group ekibi ise mükafatını EGİAD İdare Heyeti Lider Vekilleri Kaan Özhelvacı ile Arda Yılmaz’ın elinden aldı.

Dereceye girenlere para ödülü
Program kapsamında 2 ile 4 şahıstan oluşan 15 kişilik ekip, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde gün boyunca afet konusunu yeni teknolojiler ekseninde ele alarak proje üretti. Kadrolarda en az bir bayan bulunması koşulu arandı. Gençlerin afetlere karşı daha hazırlıklı ve sağlam bir toplum, güçlü kentler yaratmak için ürettikleri projeler heyet tarafından değerlendirildi. Yarışta üçüncü olan takım 10 bin lira, ikinci olan grup 15 bin lira ve  birinci olan grup ise 20 bin lira para mükafatı ile ödüllendirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen