Çar. Nis 24th, 2024


Mersin doğumlu usta sanatçı Haldun Dormen yıllar sonra 2. Memleketler arası Tarsus Şenliği için Tarsus’ a geldi. Şenlik kapsamında birinci kere Tarsus’ta sahne alan usta sanatçı Haldun Dormen, tüm meslek hayatı boyunca başından geçenleri, tiyatroya ve işine duyduğu aşkı sahnede onu izlemeye gelenlerle paylaşarak yaşlanmaya vaktim yok dedi. Sahnede usta tiyatrocuya moderatör olarak da Şebnem Özinal eşlik etti. Söyleşi sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Lideri Vahap Seçer tarafından sahnede usta oyuncuya ‘Festival Onur Ödülü’ takdim edildi. Büyük alkışlar eşliğinde iştirakçilerle birlikte daima bir ağızdan Lüküs Hayat müziğini söyleyerek tüm iştirakçilere çok teşekkür etti. Usta sanatçı Haldun Dormen kendi söyleşisi öncesinde ise hemşerileri ile birlikte Masterchef Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu’nu sahnede izledi.

Masterchef’lere Tarsus’ta Ağır İlgi 

Masterchef Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Milletlerarası Tarsus Şenliği kapsamında Tarsuslular ile bir ortaya geldi. Mahallî lezzetlerin ve mahallî üreticilerin ehemmiyetini, keşfedilmemiş lezzet sırlarını paylaşan şefler, gerçekleşen aktiflik sonrasında da Tarsus’un yöresel lezzetlerini tattılar. Kentte ağır ilgi ile karşılanan şefler eserlerin gerçek kullanımları, mutfakta yapılan yanılgılar ve yemekleri küçük dokunuşlarla daha da lezzetlendirecek ipuçlarını paylaştılar. Mehmet Yalçınkaya Türk bayanlarının meskende balık yapmama sebebini de paylaştı. Yalçınkaya; ‘Bizim insanlarımız meskendeki perdeler yüzünden balık yemiyor. Konuttaki perdelere sinen balık kokusundan rahatsız oldukları için balığa daha mesafeliler dedi.’ Söyleşi sonrası hayranları tarafından etrafı çevrelenen şefler herkesle fotoğraf çektirdi.

Ezo Sunal’dan Çocuklara Lalala Konseri 

Çocukların ‘Ezo Ablası’  Uluslararası Tarsus Şenliği kapsamında Tarsuslu miniklere unutulmaz bir gün yaşattı. Şenlik boyunca birçok aktiviteye katılan minik konuklar Ezo Sunal eşliğinde ‘Lalala’ konseriyle müziği ve ritmi keşfettiler.

Tarsus Şenliğinde Her An Yeni Bir Heyecan 

2.Uluslararası Tarsus Şenliği 18 Kasım Cumartesi ikinci gününde de yağmurlu havaya karşın sürat kesmeden yepisyeni içerikleriyle devam etti. Şenlik ikinci gününde de birbirinden ünlü isimleri workshop, atölye ve söyleşi programlarıyla ağırladı. Lider Zirve, Masterchef Yarışmacısı Batuhan Bayır, Sırma Zaimoğlu, Prof. Emre Zeytinoğlu, Kültigin Kağan Akbulut, Övünç Demiray, Şermin Yaşar, Töre Sivrioğlu, Uğur Koyuncu, Oral Çalışlar, İpek Çalışlar, Barış İnce gün boyunca Tarsuslularla buluştu. Şenliğin ikinci gününde Estonya, KKTC, Romanya Kuzey Makedonya ve Bulgaristan Halk Dans Toplulukları da şovlar gerçekleştirdi. Ayrıyeten şenlik kapsamında gençlik tecrübe alanları, çocuk cümbüş ve oyun atölyeleri de Tarsus’un gençlerini ve minik konuklarını buluşturdu. Tüm kentte açılan mozaik, yağlı boya üzere sanat stantları şenliği sanatla bütünleştirdi. Gün uzunluğu ziyaretçilerini ağırlayan ekolojik pazarlar, yamaç paraşütü aktifliği, slow food yeryüzü pazarı, bisiklet çeşidi parkuru, lokal bayan üretici statları ve kent tipleri da ağır ilgi ile karşılanmaya devam etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen