Pts. May 13th, 2024


BASE 13-17 Aralık tarihleri ortasında Akaretler Sıraevler’de!

 

Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun sanatçıların yapıtlarını tıpkı çatı altında sanatseverlerle buluşturan BASE’in 7.edisyonu 13-17 Aralık tarihleri arasında Bilgili Sanat işbirliğiyle,  Akaretler Sıraevler konut sahipliğinde gerçekleşecek. 26 kentte 38 üniversiteden yeni mezun 120 sanatkarın gerçeklik ve düşlere dair yorumlarını sanatseverlerle buluşturacak olan BASE 2023’te resim, fotoğraf, seramik, cam, heykel, görüntü, yeni medya, grafik tasarım, geleneksek Türk Sanatları üzere farklı disiplinlerde üretilmiş 130 eser yer alacak. 

 

Yeni mezun sanatkarların yaratıcılıklarını ve üretme motivasyonlarını desteklemek, onların sanat profesyonelleri ve sanat izleyicileri ile diyaloglarını geliştirmek misyonuyla 7 yıldır düzenlenen BASE bu yıl 2023 mezunu olan sanatkarların yapıtlarını bir ortaya getirecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla; Bilgili Sanat işbirliği ve Akaretler Sıraevler mesken sahipliğinde, Trendyol Sanat ana sponsorluğunda; Jumbo, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda bu yıl yedincisi gerçekleşecek olan BASE, her yıl olduğu üzere bu yıl da yeni jenerasyon sanatkarların dünyaya ve sanata bakış açılarını gözler önüne serecek. 

 

Her yıl sanat dünyasından pahalı isimlerin yer aldığı çok sesli bir seçici konseye sahip olan BASE’in 2023 yılı müracaatlarını; Ahmet Doğu İpek, Alp Sime, Belkıs Balpınar, Derya Yücel, Ebru Nalan Sülün, Erkan Özgen, Erol Tabanca, Günnur Özsoy, Mehtap Baydu, Misal Adnan Yıldız, Neriman Polat, Ömer Özyürek, Selen Sarıoğlu Süloş, Tayfun Erdoğmuş, Volkan Aslan ve Yasemin Özcan kıymetlendirdi.

BASE’in küratörü Derya Yücel, Türkiye’nin ortak mezuniyet standı BASE’in bu yılki teması olan  ‘GERÇEKLİĞİN İÇİNDE, DÜŞLERİN KIYISINDA’yı şu formda anlatıyor:

“Sanat, doğuşundan itibaren hem gerçeklik hem de hayal gücünden referans alan bir olgudur. Dünyayla derin temas aracılığıyla kendi alternatif gerçekliğini ortaya koyan sanat, birebir vakitte düşsel bir boyut da üretir. Sanat yapıtının gerçeklikle olan ilişkisi, içinde üretildiği toplumsal, kültürel ve ekonomik koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Sanatsal üretime taban hazırlayan itkinin kaynağı ister toplumsal ister ferdi olsun sanat, karmaşık ve sonsuz bir gerçeklik sistemi içerisinde ömrün yaratıcılıkla yorumlanmasıdır. Münasebetiyle sanat imgesiyle gerçeklik ortasında görece olarak bulanık hale gelebilecek lakin ortadan kalkması mümkün olmayan kopmaz bir bağ vardır. 

Günümüz sanatkarları, gözlemleme, benzetme, aktarma ya da kurgu ve metafor yoluyla içinde yaşadıkları gerçekliğe dair yorumlarını üretimlerine yansıtmaktadır. Sanatkarlar, gerçekliği yadsıyarak çarpıtabilir, bilinçli olarak bu olgudan uzaklaşabilir, onu aşmaya, reddetmeye ya da kırmaya çalışabilir. Sanatkarlar, kendi gerçeklik tasarılarını yani düşlerini yapıtları aracılığıyla paylaşır. “Gerçekliğin İçinde, Düşlerin Kıyısında” başlığı, BASE 2023 seçkisinde yer alan yeni mezun genç sanatkarların gerçeklik ve düşlere dair yorumlarını bir ortaya getiriyor. Stant, sanatkarların his, düşünce ve hayallerini barındıran bir sahne ortaya çıkartırken, hayattaki karşılığının ötesinde tasarlanan gerçeklik ve düşler ortasındaki bağlara, ümitsizlik ve umutlarına dair çok sesli seyahatlerindeki farklılık ve iştiraklere da işaret ediyor.” 

 BASE, 13 Aralık-17 Aralık tarihleri ortasında her gün 11:00-19:00 ortasında fiyatsız olarak ziyarete açık olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen