Paz. Nis 28th, 2024


Bayındır Ergenli Zeytin Şenliği Pazar Günü 2. Defa Yapıldı

19 Kasım Pazar günü gerçekleşen Şenliğe, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Parçalanamaz Çankırı, Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Genel Müdürü Adem Dinç, İzmir Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Aydın Vilayet Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Yine Refah Partisi İzmir Vilayet Lideri Cemal Arıkan, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve Bayındır Belediye Lideri Uğur Demirezen’in yanı sıra ilçenin daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Festival açılışında hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Ergenli Mahalle Muhtarı Kazım Zeytincioğlu, Bayındır Belediye Lideri Uğur Demirezen, İzmir Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Genel Müdürü Adem Dinç, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Parçalanamaz Çankırı birer konuşma yaptı.  

Bayındır Belediye Lideri Uğur Demirezen konuşmasında; “İlçemizdeki tüm zeytin üreticilerimize, mahallerimize bol ve bereketli bir dönem dilerim. İkinci defa Ergenli Mahallemizde zeytin şenliği gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Öncelikle Ergenli mahallesi sakinlerimize, tüm hemşehrilerimize, tüm konuklarımıza, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim.” dedi.

Festival,  Bayındırli Gaziler tarafından sergilenen halk oyunu gösterisi ile devam etti. Şenlik kapsamında düzenlenen En Hoş Zeytin veZeytin Hoşu müsabakalarında dereceye girenlere mükafatları verildi.
Festivalde son olarak sevilen sanatçı Tuğçe Kandemir şenlik ziyaretçilerini söylediği yapıtlarla çoşturdu.

Bayındır merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Ergenli mahallesinin en değerli geçim kaynakları ortasında zeytin ve zeytinyağı üretimi yer alıyor. Bayındır zeytin ağacı varlığı bakımından ülkemizde birinci sıralarda bulunan ilçelerden. Türkiye zeytin ağacı varlığının %2,3’ü ve İzmir ili zeytin ağacı varlığının %22,5’ine sahiptir.
Ovaya yakın düz ve hafif yamaç kesitinde sıraya dikim ile elde edilen zeytinlikler olmasına karşın, zeytinlik alanların %90’a yakın bir kısmı dağlık alanda bulunmaktadır. Bu zeytinlikler doğal bitki örtüsünde bulunan delicelerin tarih boyunca aşılanmaları ile elde edilmişlerdir. Yaygın çeşit yağlık Memecik zeytinidir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen