Cum. May 3rd, 2024


Beylikdüzü Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. yıldönümünde, ilçede gün uzunluğu gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle andı. Anma aktifliklerine katılan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Hepimiz bir çift mavi göze bakmalı ve bunun değerini bilmeliyiz. Özgürlük ve barış içinde bu ülkede her sabah doğan güneş, O’nun doğuşudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiç eğilmediği için biz hala ayaktayız. O, Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci ve ebedi başkomutanıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 85’inci yıl dönümünde Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçede gün uzunluğu gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle anıldı. Program, Hayat Vadisi Çanakkale Zafer Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda Çelenk Koyma Merasimi ile başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu üzere Beylikdüzü’nde de siren sesleri eşliğinde hürmet duruşunda bulunuldu. Anma aktiflikleri kapsamında birinci olarak Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Hanımeli Stant Alanı’nda “Dolmabahçe’den Anıtkabir’e” fotoğraf standı sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e nakledildiği merasime ilişkin fotoğrafların yer aldığı yapıtlardan oluşan stant, 19 Kasım Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. Günün devamında ise Murat Çavga BAKSM Ayşen Gruda Sinema Salonu’nda “Benim Adım Atatürk” kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

 

Çalık: O, Türkiye Cumhuriyetin birinci ve ebedi başkomutanıdır

Gün boyunca süren anma aktifliklerine katılan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün 85’inci yıl dönümünde, onu şükran ve rahmetle anıyoruz. Hepimiz bir çift mavi göze bakmalı ve bunun değerini bilmeliyiz. Özgürlük ve barış içinde bu ülkede her sabah doğan güneş, O’nun doğuşudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiç eğilmediği için biz hala ayaktayız. O, Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci ve ebedi başkomutanıdır. O’nu anmak O’nun fikirlerini ölümsüzleştirmektir. Yolundan asla dönmemektir ve bu türlü anmanın çok bedelli ve gerçek olduğuna inanıyorum” biçiminde konuştu.

 

‘‘Selanik’ten Yemen’e Atatürk’ün Sevdiği Türküler’’

Günün sonunda ise Beylikdüzü Halk Müziği Topluluğu, Beylikdüzü Çok Sesli Çocuk Korosu, Beylikdüzü Sufi Meşk Topluluğu ve Beylikdüzü Çok Sesli Gençlik Korosu tarafından Kuşaklar Uzunluğu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anmak “Selanik’ten Yemen’e Atatürk’ün Sevdiği Türküler” konseri, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Beylikdüzü Sahnesi’nde gerçekleşti. Öte yandan Beylikdüzü’nde klasik hale gelen Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Yakuplu Evlat Camii, Gürpınar Merkez Camii, Kavaklı Merkez Camii, Kuvayi Ulusala Camii, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi ile Karacaahmet Sultan Gürpınar Cemevi’nde mevlit ve gülbenk okutularak lokma dağıtımı yapıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen