Cts. Nis 27th, 2024

Birleşik Krallık Hükümeti’nden Ayşen Güven’e Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ödülü

Birleşik Krallık’ın kültürel ilgiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu milletlerarası kuruluşu olan British Council’ın Türkiye Eğitim Yöneticisi Ayşen İnanç, Birleşik Krallık Hükümeti ve Majesteleri Kral III Charles tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ile ödüllendirildi.

Her yıl Birleşik Krallık’a hizmetlerinden ötürü Kral III Charles tarafından verilen Britanya İmparatorluk Nişanı ile ödüllendirilen isimlerin ortasında yer alan İnanç, bu sene Türkiye’den ödül alan tek isim oldu. Ayşen Güven’e mükafatı, 13 Kasım Pazartesi günü Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen bir merasimle Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi Jill Morris tarafından verildi.

Türkiye ve Birleşik Krallık ortasındaki eğitim ve kültürel bağlantılara yaptığı hizmetlerden ve özverili çalışmalarından ötürü mükafata layık görülen İtimat, memnuniyetini şu sözlerle lisana getirdi: 

“Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE), farklı alanlarda kendi ülkelerinde ulusal çapta katkı sağlamış bireylere veriliyor. Türkiye’de British Council çatısı altında, İngilizce ve yükseköğretimde ulusal çapta iki ülke ortasındaki eğitim işbirliklerini geliştirmek için yaptığım çalışmalardan ötürü bu mükafatı almak beni çok memnun etti. 30 yıldır Türk eğitim sistemine yarar sağlamaya çalışan bir kişi olarak, ülkemde bu alanlarda yaratmış olduğum tesir ve katkılar sebebiyle bu mükafatı almak, bir Türk vatandaşı olarak beni ayrıyeten gururlandırdı.  Amacım bundan sonra da Türkiye ve Birleşik Krallık ortasındaki eğitim ve kültür işbirliklerini güçlendirmek ve geliştirmek olacaktır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen