Cts. Nis 27th, 2024


Türk Telekom’dan 

“İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm” temalı

Sürdürülebilirlik Raporu

 

Teknolojiyi düzgünlüğe ve yarara dönüştürme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türk Telekom, “İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm” başlığıyla 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Yükselen sürdürülebilirlik performansımızla milletlerarası endekslerde yer alıyoruz. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma maksadıyla iklim riski idaresine katkı sağlayan proje ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

 

Sürdürülebilir bir gelecek için teknoloji alanındaki birikimini hayatın tüm alanlarına yansıtan Türk Telekom, kaynakları verimli ve ihtimamlı kullanarak Türkiye’ye ‘Değer’ katmaya devam ediyor. Sürdürülebilirlik unsurlarını iş stratejilerinin merkezine yerleştiren, iklim riski idaresine katkıda bulunmak maksadıyla çalışmalarını yürüten ve Birleşmiş Milletler Global Unsurlar Sözleşmesi’nin (UNGC) 10 temel üniversal unsuruna uygun davranacağına dair taahhüt veren Türk Telekom, 2022 yılına ilişkin Sürdürülebilirlik Raporu’nu “İletişimle Sürdürülebilir Dönüşüm” temasıyla yayımladı. 

 

Güneş Gücü Santralleri (GES), Elektrikli Araç Şarj Ağı hizmetlerinin yanında; yapay zekâ ve IoT teknolojileriyle akıllı şehircilik, elektrik ve sulamada da tahliller sunan Türk Telekom, akaryakıt tüketimi ve karbondioksit salımının azalmasını sağlıyor. 

 

“GES yatırımlarımızı hızlandırıyoruz”

Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aktan, “Türk Telekom olarak çevresel sürdürülebilirlik konusunda da öncü adımlar atıyor, gelecek kuşaklara yaşanabilir, daha yeşil bir dünya bırakma maksadıyla iklim riski idaresine katkı sağlayan proje ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yükselen sürdürülebilirlik performansımızla Türkiye’nin yanı sıra milletlerarası endekslerde de yer alıyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimizi memleketler arası standartlarda ve başarılı bir formda uygulamamızın bir sonucu olarak Global e-Sürdürülebilirlik Teşebbüsü GeSI’nin raporuna nazaran dünyada elektrik tüketimini azaltan sayılı operatörlerden biriyiz. 2023 için koyduğumuz güneş gücünden elde ettiğimiz üretim kapasitemizi yüzde 60 artırma gayesine 2022 yılında ulaştık. Karbon ayak izimizi azaltmak ve iklim değişikliklerinin sebep olduğu riskleri yönetmek ismine GES (Güneş Gücü Santrali) yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Öncelikli yatırımlarımız ortasına aldığımız GES kurulumları kapsamında şirketimize tahsis edilen kapasiteyi 405,8 MWe’ye çıkardık. E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projemiz ile elektrikli araç kullanıcılarına, her manada inançlı, çevreci ve jeneratörlerle beslenen kesintisiz şarj hizmeti sunmaya başladık. Tüm paydaşlarımızla sürdürülebilirlik temelli çalışmalar yapmak, bu doğrultuda yenilikçi eserler geliştirmek ve paylaşmaya devam etmek öncelikli gayemiz. Etrafa hassas, düşük karbon salımına sahip hizmet ve tahlillerle başta telekomünikasyon olmak üzere birçok bölüme ve ülkemizin 2053 Net Sıfır gayesine katkıda bulunuyoruz. Türk Telekom olarak yenilenebilir güç kaynakları, elektrik ve güç verimliliği, bilgi merkezleri, sürdürülebilir odaklı yatırımlar, akıllı tahliller üzere çok geniş bir perspektifte sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Çevre dostu maksatlarını geliştirmek doğrultusunda; orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik gayelerini Bilim Temelli Maksatlar Teşebbüsü (SBTi) ile uyumlu hale getirmek üzere çalışan Türk Telekom; sürdürülebilirlik yaklaşımını günlük operasyonların yanı sıra tüm kurumsal stratejilerine entegre ediyor. Türk Telekom, oluşturduğu sürdürülebilirlik siyaseti ile bu doğrultudaki odak alanlarını da “Güvene Hassas İş Yapma Odağı, Beşere Bedel Odağı, Topluma Katkı Odağı, İklim Değişikliği ve Etraf Odağı ve Müşteri Odağı” tanımlıyor. Sürdürülebilirlik stratejisini belirlemek, bu alandaki çalışmaları daha aktif bir halde yürütmek, sürdürülebilirlik yaklaşımının tüm iş süreçlerine entegrasyonunu sağlamak, gayelere yönelik çalışmaları hayata geçirmek üzere süreçler için kurumun üst idaresinin öncülüğündeki ve uyumundaki Sürdürülebilirlik Komitesi’ni oluşturan Türk Telekom, yüksek teknoloji birikimini hayatın tüm alanlarında yarara dönüştürme vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen