Cum. May 10th, 2024


BORUSAN SANAT’TA BU HAFTA

 

16 Kasım’da, Carlo Tenan idaresindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), başarılı soprano Fatma Said ile birlikte İtalyan operalarından oluşan bir seçki sunarken The Necks, 36. Nova Muzak serisi kapsamında, 25 Kasım’da Borusan Müzik Evi’nde olacak. 7 Aralık’ta ise BİFO, yıldız kemancı Nemanja Radulović’e eşlik edecek.

 

 

BİFO ile İtalyan operalarından oluşan bir seçki 

 

Opera uvertürleri ve aryaları ile soprano ve orkestranın mükemmel uyumu 16 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Şiddetli PSM Turkcell Sahnesi’nde bir ortaya geliyor. BİFO bu konserde Mozart, Verdi, Rossini ve Respighi’nin yapıtlarından oluşan bir program sunacak. Şimdi 14 yaşındayken doğduğu kent olan Kahire’den Milano’ya, La Scala Tiyatrosu’nun akademisine giden ve BBC Radyo 3’ün yeni nesil sanatkarlarından biri olarak seçilen Fatma Said, bu gecenin solisti olarak Carlo Tenan idaresindeki BİFO dinleyicileriyle buluşacak.

 

Konser öncesinde Aydın Büke ve Serhan Bali, Güçlü PSM’deki Meydan Fuaye alanında saat 19.00-19.30 ortasında konser üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirecek. 

 

Nova Muzak serisi tekrar Borusan Müzik Evi’nde

 

Kod Müzik işbirliğiyle hayata geçirilen Nova Muzak serisi, 25 Kasım Cumartesi günü saat 21.00’de tekrar Borusan Müzik Evi’nde! Nova Muzak serisinin 36.’sında, Avustralya’nın en kült kümelerinden biri, The Necks yer alacak. Chris Abrahams, Tony Buck ve Lloyd Swanton’dan oluşan kümenin müziği, büyüleyici bir biçimde yavaş yavaş çözülen uzun soluklu doğaçlamalara sahip. 

 

Serge Modular’ın 50. Yılı, Borusan Müzik Evi’nde kutlanıyor

 

Borusan Müzik Evi’nde analog seslerin yankılanacağı, Serge Modular’ın 50. yılının kutlanacağı bir konser müzikseverleri bekliyor. Berlin ve Amsterdam’da yaşayan Thomas Ankersmit’in çalışmaları, ekseriyetle analog synthesizer, radyo dalgaları ve öteki elektronik ses kaynakları etrafında gelişiyor. Ankersmit, 8 Aralık Cuma günü saat 21.00’de Borusan Müzik Evi’nde müzikseverler ile buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen