Cts. Nis 27th, 2024


Türk ihracatçıları Çin’in en büyük ithalat fuarını muvaffakiyetle geride bıraktı. 15 Türk firması, 5-10 Kasım 2023 tarihlerinde Çin Şanghay’da 6’ıncı defa düzenlenen Çin’in en itibarlı fuarı Çin Memleketler arası İthalat Fuarı 2023’te (CIIE) Türkiye’nin Çin’e ihracatını artırmak için mesai harcadı.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lideri Jak Eskinazi, Çin Milletlerarası İthalat Fuarı’nın Türkiye Ulusal İştirak Tertibini 4 yıldır Ege İhracatçı Birlikleri olarak üstlendiklerini söyledi.

“Türkiye’den Çin’e yapılan ihracat 2023 yılının Ocak – Ekim devrinde yüzde 6 artışla 2 milyar 483 milyon dolara yükseldi. Çin’e ihracatımızı uzun vadede 12 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Fuara 3 bin 400’den fazla firma ve 394 bin profesyonel ziyaretçi katıldı. Bu da fuarın salgın öncesi düzeylere ulaştığını gösteriyor.  2020 yılından itibaren fuar memleketler arası iştirakçilerin fizikî iştirakine kapatılmıştı, birinci defa bu yıl tam olarak açıldı. 15 Türk firmamız son derece başarılı iş temaslı sağladılar.”

EİB Organik Eserler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Lideri Mehmet Ali Işık, “Fuar bu yıl Küresel Fortune 500 listesinden 289 şirketin iştirakiyle yeni bir rekor kırdı. 18 ülkeden 100 milletlerarası büyük firmaların 160 üst seviye yöneticileri vardı. Fuar sırasında Çin’in iş dünyasında önde gelen dernek ve odalarıyla görüşmeler yaptık. China Chamber of Commerce for Import and Export of Foodstuffs, Native Produce and Animal By Products in China (CFNA) Çin Tarım Ticaret Odası ve Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC Türkiye) ile işbirliği Protokolü imzaladık ve imza merasimi yapıldı. Çin’deki ve öbür ülkelerin üst seviye temsilcilerinin ağırlandığı kıymetli doruklardan China Import Food Summit 2023 aktifliğine de katıldık. Fuar bu sene Çinli büyük ithalatçıların yüksek iştiraki ile çok verimli geçti.” dedi.

 

Türk eserleri büyük beğeni topladı

Türkiye standında zeytinyağı, zeytin, kuru meyve, ülkemiz ve yöremizin premium şarapları, bal, organik sağlıklı atıştırmalıklar vb. besin eserlerinin tanıtımı ve tadımı yapıldı. Türk eserleri büyük beğeni aldı.

 

Robot etkinliği

Ülkemiz eserlerinin Çince tanıtımı robotlarla yapıldı ve fuar alanında daima ziyaretçilerin ortasında gezdi. Robotlar üzerinde yer alan ikramlıkları ziyaretçilere ikram etti.

 

Çinli influencerlar Türkiye standında canlı yayın yaptı

Ege İhracatçı Birlikleri, 6’ıncı Çin Memleketler arası İthalat Fuarı sırasında Çinli yüksek takipçili influencerların Türkiye standından canlı yayınlar yapmalarını organize etti. 4 milyon takipçili Niu Yan 1 milyon takipçili Tao Yuan wechat ve weibo hesaplarından Türkiye standımızda ve firmalarımızın stantlarında canlı yayın yaptı. Niu Yan’in 110 bin takipçisi ve  Mrs.Tao Yuan’ın 106 bin takipçisi canlı yayına katıldı.

Türkiye Şanghay Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve Ticaret Ataşeleri Yaprak Kadriye TAŞAR ve Tuğçe Terzi Türkiye standını ziyaret etti.

Fuara Türkiye İhracatçılar Meclisi İdare Heyeti Üyesi Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği İdare Heyeti Üyesi Birol Celep, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği İdare Şurası Lideri Yalçın Ertan, EİB Organik Eserler ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Lideri Mehmet Ali Işık, Ege Su Eserleri Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği İdare Konseyi Lideri Bedri Girit, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Lideri Davut Er, Ege Demir ve Demirdışı Metaller Birliği İdare Heyeti Evvelki Periyot Lideri Halil Şahin katıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye Ulusal İştirak Organizasyonu’yla 6. Çin Milletlerarası İthalat Fuarı’nda; “ANTEPSAN KURUYEMİŞ BESİN SANAYI VE TICARET ANONİM ŞİRKETİ, ATAKEY PATATES BESİN SAN. TİC. A.Ş., AYDIN KURUYEMIS SAN. VE TIC. A.Ş., CLK İPEKYOLU LOJİSTİK VE TİCARET A.Ş., GÜNAYDINLAR ORGANİK  GIDA A.Ş., IŞIK TARIM ESERLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., KARİMEX BESİN SAN VE DIS TIC LTD STI., KAVAKLIDERE ŞARAPLARI A.Ş., KIRLIOGLU ZİRAÎ ESERLER BESİN INS.SAN.TIC.A.S., NOOR ASİA TURKEY BESİN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, SAVOLA BESİN SAN. VE TİC. A.Ş., URLA ŞARAPÇILIK BESİN TURİZM TARIM SANAYİ ve TİCARET A.Ş., YAŞAR DONDURMA VE BESİN HUSUSLARI A.Ş., ATP YAZILIM VE TEKNOLOJİ A.Ş. ve DSM KÜME DANIŞMANLIK BAĞLANTI VE SATIŞ TİCARET A.Ş.” firmaları yer aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen