Sal. May 7th, 2024

Garanti BBVA, rüzgâr gücü finansmanındaki hissesini artırıyor

 

Yenilenebilir güç projelerine sağladığı finansmanı daima artıran Garanti BBVA, Dost Güç Üretim San. Tic. A.Ş. bünyesindeki Galatya Güç Üretim A.Ş. ile Işıklar Rüzgâr Gücü Santrali yatırımı için 36,1 milyon Euro meblağında finansman mukavelesi imzaladı. 

 

Projede 5.9 MW büyüklüğündeki türbinlerle bir arada 118 metre kule uzunluğuna ve 80 metre kanatlara sahip 6.8 MW’lık rüzgar türbinleri kullanılacak. Türbinlerin toplam yüksekliği kanatlarıyla birlikte 200 metreye yaklaşacak. Bu yatırımla bir arada Garanti BBVA’nın Dost Güç bünyesinde finansman sağladığı rüzgâr gücü projelerinin heyeti gücü 185 MW’tan 235 MW’a ulaşacak. 

 

Toplam yatırım fiyatı 250 milyon Euro’yu aşan projelerle yılda 825 milyon kWh’lik yenilenebilir güç kaynaklı elektrik üretimi gerçekleşecek ve yaklaşık 250 bin kişinin elektrik gereksinimi karşılanacak. Ayrıyeten, yılda toplam 400 bin tonun üzerinde karbon salımı engellenecek.

 

Finansmanla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, “Garanti BBVA Yatırım Bankacılığı ve Finansman Müdürlüğünün güç projeleri özelinde uzmanlaşmış takımının yürüttüğü süreçler kapsamında Bankamızın Türkiye’deki rüzgâr gücü santrallerinin finansmanındaki pazar hissesi %25’i aştı. 2014 yılından beri proje finansmanı faaliyetlerimiz kapsamında elektrik üretimi yatırımlarına sağladığımız finansman meblağının tamamını yenilenebilir güç yatırımlarına yönlendirdik. Işıklar Rüzgâr Gücü Santrali’nin finansmanı ile Türkiye’de yenilenebilir güç kaynaklı elektrik üretiminin artmasına katkı yapacağımız için memnunuz.” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen