Çar. May 1st, 2024


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, girişimcilik ve teknoloji alanlarındaki faaliyetlerini “Tech Istanbul” markası altında birleştirdi. Bu sayede girişimcilik ve teknoloji dünyasına adım atmak isteyen genç yeteneklerden, tesir alanını ve bilgi birikimini tecrübeli isimlerin rehberliğinde artırmak isteyen girişimcilere kadar teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin her oyuncusu için güçlü takviye sistemleri sunulacak.

Geliştirdiği girişimcilik programlarıyla, farklı basamaklardaki teknoloji teşebbüslerinin, süratli büyümesine ve ölçeklenebilir iş modelleri inşa etmesine yardımcı olan Tech Istanbul, fikir basamağından globalleşmeye kadar tüm süreçte girişimcilerin gereksinimlerine yönelik takviye düzenekleri sunmanın yanında, teknoloji severleri teknoloji dünyası ile buluşturuyor.

Tech Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi süreç Dairesi Başkanlığı Akıllı Kent Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak; Başakşehir Veri Laboratuvarı, Şişhane Zemin İstanbul ve İstanbul Planlama Ajansı takviyesi ile Şişli lokasyonlarında yer alan merkezlerinde faaliyetlerini yürütecek.

170’TEN FAZLA TEŞEBBÜS DESTEKLENDİ

İBB Girişimcilik ve Teknoloji Merkezleri’nde bugüne kadar 170’ten fazla teşebbüsü destekledi.  83 binden fazla iştirakçiyi teknoloji ve inovasyon alanlarında 1.500’den fazla eğitim ve aktiflikle buluşturdu. Artık Tech Istanbul çatısı altında, kapılarını girişimcilere ve tüm teknoloji severlere açan İBB, gelecek periyotta lokasyon sayısını artırarak tesir alanını büyütmeyi hedefliyor.

TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİ İÇİN UÇTAN UCA TASARLANDI

Tech Istanbul Ön Kuluçka Programı erken kademe teşebbüsleri, Tech Istanbul Growth Programı ise ileri kademe teşebbüsleri uçtan uca destekleyecek. Tech Istanbul Ön Kuluçka Programı ile teşebbüsünü geliştirmek isteyen farklı bölümlerden teknoloji teşebbüslerine; İstanbul’un farklı merkezi lokasyonlarında onlar için tasarlanmış ofis alanları ve atölyeler, iş modellerini geliştirmelerine yönelik girişimcilik eğitimleri, rehberliğe gereksinim duydukları her alandan uzman ve tecrübeli mentorlar erişim, yatırımcı buluşmaları, İstanbul’un muhteşem app’i İstanbul Senin’de yer alma fırsatı üzere imkanlar sunuyor.

Tech Istanbul Growth Programı ise İstanbul’un gereksinimlerine yönelik teknoloji tabanlı eseri olan teşebbüsleri, 16 milyon İstanbulluya hizmet eden İBB’nin ünite ve iştirakleri ile bir ortaya getirerek onlara PoC (Proof of Concept) fırsatı, mentorluk, ofis alanı üzere imkânlar sunuyor.

Detaylı bilgi ve program müracaatları için tech.istanbul web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tech Istanbul Hakkında: Tech Istanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi süreç Dairesi Başkanlığı Akıllı Kent Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Geliştirdiği girişimcilik programlarıyla, teşebbüslerin süratli büyümesine ve ölçeklenebilir iş modelleri inşa etmesine yardımcı olan Tech Istanbul, fikir kademesinden küresele açılmaya kadarki süreçte girişimcilerin gereksinimlerine yönelik dayanak düzenekleri sunmanın yanında, teknoloji severleri teknoloji dünyası ile buluşturur.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen