Per. May 2nd, 2024


MEME KANSERİ FARKINDALIĞI VE ERKEN TEŞHİSİN KIYMETİ İÇİN 

ÇIRAĞAN PALACE KEMPİNSKİ İSTANBUL İLE MEMEDER 9 YILDIR EL ELE

Meme sıhhatine dikkat çekmeyi amaçlayan MEMEDER (Meme Sıhhati Derneği) ile dokuz yıldır ortak projelere imza atan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, Ekim ayı müddetince hem göğüs kanserine dikkat çekmek hem de erken teşhisin değerini vurgulamak için “Çırağan Sarayı Pembe Oluyor’’ temasıyla, bayanlara dayanak olmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin tarihi simgelerinden biri olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul, göğüs kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında bayanlara takviye olmak ve erken teşhisin kıymetini vurgulamak amacıyla Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Yöneticisi Ralph Radtke, “Çırağan Sarayı olarak, tam dokuz yıldır Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı boyunca çok sayıda aktiflik düzenleyerek MEMEDER’e takviyemizi kesintisiz sürdürmekten ötürü çok memnunuz. Dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımızı da bu farkındalık hareketine ortak ederek, bilinçlendirme çalışmalarımızı küresel seviyeye taşımaktan da ayrıyeten sevinç duyuyoruz. Yıllardır MEMEDER ile el ele ilerleyerek böylesine manalı bir proje ile toplumsal bir sorumluluğu yerine getirmenin ve dayanak vermenin memnunluğunu yaşıyoruz” dedi.

MEMEDER Kurucusu ve Onursal Lideri Prof. Dr. Vahit Özmen ise yapılan toplantıda, “Öncelikle ‘Ekim Göğüs Kanseri Farkındalık Ayında’ farkındalığı artırmak için 9 yıldır birlikte çalıştığımız Çırağan Palace Kempinski’ye ve Türkiye Bölge Yöneticisi Ralph Radtke’ye bayan sıhhatine ve MEMEDER’e katkıları için çok teşekkür ediyorum.  Bugün göğüs kanseri sıklığı akciğer kanseri sıklığını da geride bırakarak birinci sıraya yerleşmiştir. Türkiye’de de en sık görülen bayan kanseri olup, sıklığı son 20 yıl içerisinde 2 katından fazla artmıştır. Göğüs kanserinin önlenebilir ve erken teşhis ile sağlıklı bir ömür bahtı verdiğini vurgulamak istiyorum. Obeziteden kaçınmak ve nizamlı antrenman yapmak göğüs kanserinden koruyabilir. 20 yaşından itibaren her ay kendi kendini muayene ve sistemli klinik muayene farkındalığı artırmakta, 40 yaşından itibaren mamografik tarama ile çok erken teşhis mümkün olmaktadır. Bayanlarımızın kendilerinde sık görülen bu hastalığın farkında olmalarını ve sağlıklı yaşamalarını istek ediyorum” halinde konuştu.

Çırağan Sarayı’nda Ekim Ayı Boyunca Gerçekleşen Pembe Aktiviteler

Ay boyunca otelin birçok noktasına pembe çiçek aranjmanları yerleştirilmesinin yanı sıra otelin ortak alanları ve restoranlarında farkındalığı artırmak üzere bilgi kartları ve hashtag kartları koyularak konuklara bilgiler sunuluyor. Ekim ayı içerisinde Çırağan Palace Kempinski çalışanlarına MEMEDER idare şurasından farkındalık eğitimi verilerek bilinçlendirme çalışmalarında bulunuyor. 

 

Farkındalığa lezzet katan çalışmalarda da bulunan Çırağan Palace Kempinski İstanbul; online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop’ta sunulan şeker eksiz tatlardan oluşan “fit lezzetler” kategorisinde satılan tüm eserlerin gelirini ay sonunda MEMEDER’e bağışlıyor. Otelin yenilenen restoranı Gazebo’nun girişinde Çırağan Sarayı siluetinde dikkat cazip bir boyutta ve pembe renkte hazırlanan çikolata üzerindeki özel bilgi kartları ile konukları karşılıyor. Gazebo’da tüm masalarda farkındalığı artırıcı bilgi kartları yer alıyor. Restoranda sunulan çayın yanına pembe baklava, kahvenin yanına ise Çırağan Sarayı silüetinde minik pembe madlen çikolatalar servis ediliyor. Ekim ayına özel pembe renkte Çırağan Sarayı silüetinde madlen ve tarihi kapı modelinde çikolatalar da satışa sunuluyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen