Paz. Nis 28th, 2024

Uzun süredir bir iPhone kullanıyorsanız, muhtemelen her şeyi çözdüğünüzü düşünüyorsunuzdur. Ancak her teknoloji ürününde olduğu gibi, muhtemelen bilmediğiniz pek çok gizli özellik daha mutlaka vardır. Örneğin iPhone’unuzun klavyesini ele alalım. Klavyeyi mini bir trackpad’e dönüştürmek için boşluk çubuğuna uzun basabileceğinizi biliyor olabilirsiniz. Cümlenin sonuna nokta eklemek için boşluk çubuğuna iki kez dokunabileceğinizi de biliyorsunuzdur. Ancak iPhone’unuzda yazma şeklinizi değiştirebilecek çok daha ince bir numara daha var.

Öncelikle sorunla başlayalım: iOS’ta belirli ikincil karakterlere erişmek can sıkıcı olabiliyor. Birçok Android klavyede, ana klavyenizde bir sayı satırının yanı sıra virgül veya nokta gibi yaygın karakterler bulunur. Ancak iPhone’da durum böyle değil: iMessage gibi uygulamaları kullanırken ana klavye, boşluk tuşu, delete, shift ve return tuşları dışında neredeyse yalnızca harflerden oluşuyor. Elbette, boşluk çubuğuna iki kez dokunduğunuzda nokta tuşuna ihtiyacınız olmuyor, ancak diğer ikincil karakterlere erişmek için önce 123 tuşuna dokunmanız gerekiyor.

Bu aslında kötü bir şey değil: Soru işareti, ünlem işareti, virgül ve rakamlar da dahil olmak üzere burada çok sayıda tuş var. Ancak, biraz sinir bozucu olabiliyor. 123’e dokunuyor, karakterinizi seçiyor, ardından harfleri yazmaya geri dönmek için tekrar 123’e dokunmanız gerekiyor. Bu durum cümleyi bitirdiğinde o kadar da kötü değil; bir soru işareti seçebilir, ardından mesajınızı gönder tuşuna basabilirsiniz, bu da sizi otomatik olarak ana klavyeye geri döndürür.

Ancak bir şey yazmanın ortasındayken, düzgün bir şekilde yazmak için sürekli olarak bu farklı menüler arasında geçiş yapmanız gerekiyor. Bir cümleye virgül eklemek istiyorsanız, 123’e dokunursunuz, virgülünüze dokunursunuz, tekrar 123’e dokunursunuz ve sonra devam edersiniz. Ancak bunun daha iyi bir yolu var.

123 tuşuna dokunup bırakmak yerine, basılı tutun. Parmağınızı 123 tuşunun üzerinde tuttuğunuzda, iki seçenekten birini kullanabilirsiniz: Aynı parmağınızı kullanarak eklemek istediğiniz karakterin üzerine kaydırabilir, bırakabilir ve otomatik olarak ana klavyeye geri dönerken karakteri metin alanına ekleyebilirsiniz. Ya da diğer parmağınızı kullanarak ihtiyacınız olan ikincil karakterlere dokunabilir, ardından 123’ü bırakabilirsiniz; bu durumda yine otomatik olarak ana klavyeye geri dönersiniz.

Bu numaraya alıştığınızda, klavyeler arasında manuel olarak geçiş yapmak zorunda kalmadan daha uzun mesajlar yazmanın ne kadar hızlı olduğunu fark edeceksiniz. Örneğin, bir miktar para yazmak için 123’e basılı tutabilir, $’a ve ardından ihtiyacınız olan sayılara basabilir, 123’ü bırakabilir ve mesajınıza devam etmek için harflerinize geri dönebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen