Paz. Nis 28th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, İzmir’deki kültür ve sanat aktörlerine dayanak olmak için Türkiye’deki mahallî idareler ismine bir birinci olan İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında düzenlenen Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması’nın bu yılki teması ise “Döngüsel Kültür” olarak belirlendi. Müsabaka için müracaatlar bugün başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’deki kültür ve sanat kapasitesini geliştirecek, kentteki kültürel üretimi çeşitlendirecek yeni bir projeye imza atıyor. Türkiye’deki lokal idareler ismine bir birinci olan İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesiyle, İzmir’deki kültür ve sanat aktörlerine takviye olunması, tüm vatandaşların hakları gözetilerek kültürel eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, kültüre erişimin kolaylaştırılması hedefleniyor. Fikir ve proje müsabakaları yoluyla İzmir’in kültürel alandaki önceliklerini gözeterek dağıtılacak Fon ile hem kültür üretimlerinin sürdürülebilir olması hem de kültür ve sanat etkinliklerinin tüm kentlilerle buluşması sağlanacak. Çocuklar, bayanlar, dezavantajlı bölümler ve kentin çeperlerinde yer alan bölgelerde yaşayan topluluklara ait projeler bilhassa teşvik edilecek.

Son müracaat 11 Aralık
Proje kapsamında açık davet prensibiyle düzenlenecek Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması’nın bu yılki teması ise 2021’de İzmir’de düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Mahallî İdareler (UCLG) Kültür Tepesi’nde dünyadaki hayatı yine canlandırmak için yeni bir kavram olarak geliştirilen “Döngüsel Kültür” olarak belirlendi. Döngüsel Kültür Proje Fikri ve Proje Uygulama Yarışması’na kültür ve sanat alanında faal üretim ve araştırma yapan ya da benzeri alanlarda faaliyet yürüten hukukî bireyler ya da topluluklar, sivil toplum kuruluşları ve sanatçı bireyler başvurabiliyor. Müsabaka bugün açık davete çıktı. Başvuruların bizizmir.com/tr/Form/IzmirKulturFonu linkinden çevrimiçi olarak yapılacağı İzKF’ye e-mail yoluyla ya da elden teslim edilen projeler kabul edilmeyecek.
Son müracaat tarihi 11 Aralık olan müsabakaya katılan projeler, bağımsız kıymetlendirme komiteleri tarafından pahalandırılacak ve sonuçlar Ocak 2024’te açıklanacak.    

Başkan Soyer’den kültür üreten kent vurgusu
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir’i yalnızca kültürü tüketen değil üreten bir kent haline getirme gayesiyle yola çıktıklarını belirterek “İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesi, özünde kültür üreten bir kent hedefi taşıyor. Birebir vakitte bu kütür üretimine vatandaşların iştirakini sağlamayı ve herkesin kültüre erişimini mümkün kılmayı amaçlıyor” dedi.  

Döngüsel Kültür
Döngüsel kültür, kişisel problemleri süreksiz olarak çözen günlük uygulamaların ötesine geçerek, insan, tabiat, geçmiş ve gelecek ortasındaki ahengi teşvik eden; kalkınmanın, ekolojinin, toplumsal adaletin ve tarihin birbiriyle olan organik bağlarını önceleyen bütüncül ve sürdürülebilir bir dönüşümü söz ediyor. “Doğayla Uyum”, “Birbirimizle Uyum”, “Geçmişle Uyum” ve “Değişimle Uyum” döngüsel kültürün dört ayağını oluşturuyor. İzmir Kültür Fonu (İzKF), İzmirli sanatçı ve kültür üreticilerini İzmir’de bir ortada ömür kültürünü kentsel hafızanın tabiatla, toplumsal adalet ve demokrasiyle birlikte alakasını kurarak geliştirmeye; tüm bunları İzmir’in kültür ve sanat hayatında inovasyona dayalı büyüme ve gelişme faaliyetleriyle birlikte düşünmeye davet ediyor.
İzKF, somut kültürel miras, onarım, arkeoloji, mimarlık, kentsel tasarım, kent ve bölge planlama ve heykel hariç kültür ve sanatın tüm alanlarından disiplinlerarası projelere yer veriyor.

Destek ve iletişim
İzKF müracaat portalının yanı sıra gereksinim duyan müracaat sahipleri, 1 Aralık tarihine kadar [email protected] adresinden ya da 232. 293 6324-232. 293 6122 numaralı telefonlardan bağlantıya geçebilecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen