Paz. May 5th, 2024


Uluslararası Ankara Tiyatro Şenliğinin 26’ncısı Çankaya Belediyesinin konut sahipliğinde perde dedi. Şenliğin Onur Mükafatı Orhan Aydın’a, Emek Mükafatı Mehmet Ulusoy’a verildi.

Çankaya Belediyesinin her yıl dayanak verdiği ve çeyrek asrı geride bırakan Milletlerarası Ankara Tiyatro Şenliği başladı. Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleşen ve birçok tiyatro severi buluşturan 26. Milletlerarası Ankara Tiyatro Şenliği Onur Mükafatını Orhan Aydın alırken şenliğin Emek Mükafatı Mehmet Ulusoy’a verildi. Tiyatro Şenliği, 27 Kasım’a dek sanatseverlere 26 oyunla hoş anlar yaşatacak.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen şenlikte Çankaya Belediyesi kültür ve sanat merkezleri şenlik boyunca sahnelenecek oyunlara mesken sahipliği yapacak. Devlet ve özel tiyatrolar da 10 gün boyunca tiyatro severleri ağırlayacak.

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sanat anlayışı ile düzenlenen şenliğin açılışı Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünün oynadığı Gecenin Akabinde dans-müzik gösterisi ile başladı. Milletlerarası seviyede gerçekleşen Ankara Tiyatro Şenliği dünyanın birçok ülkesinden katılan tiyatro toplulukları, üniversite tiyatro toplulukları, özel tiyatrolar, Belediye Kent Tiyatroları ve amatör tiyatroları Başkentte buluşturacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen