Per. May 9th, 2024


Kemeraltı Çalıştayı için teşekkür açıklaması

Tarihi Kemeraltı Bölgesinin Korunması ve Yaşatılması İçin Farkındalık Çalıştayı başlığı altında düzenlenen etkinlikler tamamlandı. Aktifliğin düzenleme takımı ismine yapılan açıklamada tüm paydaşlara, dayanak veren kurumlara ve iştirakçilere teşekkür edildi.

Düzenleme Grubu Sorumlusu Ahmet Tuncay Karaçorlu, Düzenleme Grubu Sözcüsü Osman Gazi Oktay,  Düzenleme Takımı Bilimsel Çalıştay Sorumlusu İlker Kahraman ve Düzenleme Takımı Üyeleri Kemal Aygen, Neslihan Perşembe Kulakoğlu, Hasan Kulakoğlu, Mete Hüsünbeyi, Semih Girgin, Tamer Yıldırım, Ali Özpalanlar ismine yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Doğal ve Kültürel Ömür Girişimi’mizin öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikteliği ile düzenleme grubumuzu oluşturan Ulusal Eğitim Derneği, Tiyatro Ege Topluluğu, İzimizi Kaybetmeyin YouTube Kanalı, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Mülkiyeliler Birliği İzmir Şubesi, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’mizin paydaşlık, emek ve dayanışmasıyla, Tarihi Kemeraltı bölgemizin korunarak yaşatılması ve gelecek nesillere iletilmesi maksat ve bedelleri ile ‘7-8-9 Kasım 2023 tarihleri ortasında Kemeraltı’nda bulunan çeşitli kamusal ve özel yerlerde gerçekleştirilmiş olan, 2. Kemeraltı Çalıştayı ve Farkındalık Aktiflikleri; hazırlık ve gerçekleştirilme mühletince, hiçbir devlet kurumundan, yerli ve yabancı fonlardan, vakıflardan, özel şirketler ve şahıslardan maddi dayanak alınmadı.

Düzenleme takımını oluşturan temsilcilerimizle, Kemeraltı çalıştayı ve etkinliklerinde; birebir vakitte örgütleşebilen, ortak bellek ve birikimleri dayanışma ile yaşatabilen, doğal ve kültürel etraf örgütlerini buluşturmayı da hedeflemiştir.

Bu boyutları ile 7, 8, 9 Kasım 2023 tarihleri ortasında Kemeraltı’ndaki çeşitli kamusal yerlerde kültürel, sanatsal ve bilimsel buluşmalarla gerçekleştirilmiş olan Tarihi Kemeraltı bilimsel çalıştay ve etkinliklerimiz; Kadifekale’den Konak iskelesine kadar uzanan Kemeraltı bölgemizin, 2020 yılındaki çevrimiçi çalıştaydan bugüne olan gelişmelerin bilinmesini ve geleceğe ait yeni teklifler geliştirilmesi manasında da değerli olmuştur.

Tarihi Kemeraltı bölgemizin korunması ve yaşatılması yolunda çeşitli meslek alanlarından aktüel tespitler, bilgilendirmeler ve tahlil tekliflerinin de ele alınmış olduğu 1 günlük bilimsel çevrimiçi çalıştay ve kültürel, sanatsal ve görsel etkinliklere gerek aktiflik sunumu olarak, gerekse iştirakçi paylaşımları olarak, hassas iştiraklerin sağlanmış olduğu görüldü.

UNESCO sürecindeki Kemeraltı bölgemizin korunması ve yaşatılması yolundaki inancımız bir defa daha tazelendi.

Bu manada; kapalı, açık yerlerini, grup ve teknik dayanağını, çalıştay ve etkinliklerimiz mühletince bizlerle paylaşan başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilgili tüm kamusal ve özel çevrelere, duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen