Sal. May 7th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve başka paydaşlar iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen KODELİG’23 Robotik Kodlama müsabakası nefes kesen müsabakalarla Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda başladı. Açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Gökhan Yavaşer katıldı. Yarış Genel Sekreter Gündoğdu’nun küçük sumo karşılaşmasında düğmeye basmasıyla start aldı. Tıpkı vakitte Tasarla Çalıştır ve Siber Güvenlik Bayrağı Yakala müsabakasının ön elemesi de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

“BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİMİN HER ALANINDA YANIMIZDA”

KODELİG’23 robotik müsabakasının açılışında konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Kocaleli’de eğitim çalışanı olmanın memnunluğunu yaşadığını lisana getirdi. Akmenşen, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği takviyesi şu sözlerle anlattı; “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığımız gerek teknik alt yapı, gerek malzeme alanında yani eğitimle ilgili her alanda yanımızda. Büyükşehir, okullarımıza 4 yıldır Robotik Kodlama Atölyeleri kuruyor. Şu anda bu sayımız 330 oldu. Gençlerimize ve eğitime verdiği ehemmiyetten ötürü Büyükşehir Belediye Liderimiz Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, sizler de bu teşekkürünüzü bu kodlama atölyelerini verimli kullanarak edebilirsiniz.”

 

“GELECEK SİZLERLE DAHA AYDINLIK OLACAK”

Genel Sekreter Gündoğdu ise konuşmasına, KODELİG’23 müsabakasına katılan öğrencilere muvaffakiyetler dileyerek başladı. KODELİ Robotik Kodlama Atölyeleri hakkında bilgi veren Gündoğdu, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılında kendi yazılımlarını yazacak genç mucitlerimiz var. Bu, kodlama atölyelerinin sayesinde oldu. Eğitimlerini aldılar ve artık eser vakti. Biz çocuklarımızdan gerekli eserleri almaya başladık. Münasebetiyle KODELİG yarışlarını düzenleyecek hale geldik. Fiziki kuralları uygun olan 330 okulumuzda kodlama atölyelerini açtık. Bu atölyelerde eğitim gören çocuklar hem yerelde hem ulusalda müsabakalara katılır hale geldi. Memleketler arası yarışlar için de çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; ülkemizin geleceği sizlerle daha aydınlık olacak ve Cumhuriyetimizi gelecek yüzyıllara taşıyacağız” biçiminde konuştu.

 

100. YILDA GENÇLER KENDİ YAZILIMLARINI YAZIYOR

Çocukların ve gençlerin gelişimine ve çağa ayak uydurmalarına büyük değer veren Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yılında da kendi yazılımlarını yazacak teknolojiyi yakalayan gençleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir, gelişen teknolojiyi süreç içinde takip eden KODELİ Robotik Kodlama Atölyesi projesini başlattı. 2020 yılından itibaren 330 okula robotik kodlama atölyesi kuran Büyükşehir, KODELİ Robotik Kodlama atölyelerinde yetişen çocukların motivasyonlarını ve kendilerine olan özgüvenlerini artırmak için KODELİG müsabakalarını düzenliyor.

 

532 ÖĞRENCİ, 7 KATEGORİ

Geçen yıl Kocaeli’nde birincisi düzenlenen yarışta 176 müracaat ile vilayetimizde bir birinci gerçekleştirildi. Bu yıl birinci sefer vilayet dışından da iştirakin olduğu yarışta toplamda 340 ekibin başvurusu ve 532 öğrencinin iştirakiyle 7 kategoride lokal, 1 kategoride ise ulusal seviyede müsabakalar yapılıyor. Bu bağlamda Büyükşehir, robotik kodlama alanında Kocaeli gençliğini geliştirerek ülkemizi marka hâline getirmek için ulusal seviyede KODELİG müsabakalarını gerçekleştiriyor ve kentte memleketler arası müsabakaları düzenlemek için çalışmalar yapıyor.

 

TASARLA ÇALIŞTIR VE SİBER GÜVENLİK BAYRAĞI YAKALA

29 müracaatın olduğu Tasarla Çalıştır kategorisi ve 71 başvurunun olduğu Siber Güvenlik Bayrağı Yakala (CTF Ulusal)  kategorisinin eleme müsabakaları Memleketler arası Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Epey çekişmeli gecen yarışlarda öğrenciler finalde yarışabilmek için ter döktü.

 

ÖDÜLLER 27 EKİM’DE SAHİPLERİNİ BULACAK

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilen; Çizgi İzleyen, GezGör Kocaeli, Küçük Sumo, Maksadı Bul, Temel Çizgi İzleyen, Robotik Halk Oyunları yarışlarında ise heyecan dolu anlar yaşandı. Kazanan ekiplerin doyasıya eğlendiği yarışlar sonrasında mükafatlar 27 Ekim’de Kongre Merkezinde Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katılacağı programla verilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen