Cum. May 3rd, 2024

Nesiller Genetik milletlerarası alanda yenilikçiliğe öncülük eden birinci 10 laboratuvarı arasında

15 yılı aşkın müddettir hem hasta konforunu hem de tedavide muvaffakiyet oranlarını artırmak için genetik test uygulayarak genetik hastalık değerlendirmesi yapan ve genetik danışmanlık sunan bir moleküler teşhis merkezi olan Kuşaklar Genetik, Avrupa’nın sıhhat sanayisinin gelişiminde yenilikçiliğe öncülük eden birinci 10 laboratuvarı ortasına girdi. 

 

Life Sciences Review Europe mecmuası tarafından Avrupa klinik laboratuvar hizmet pazarı 2022 yılı değerlendirmesinde Nesiller, “Avrupa’nın sıhhat sanayisinin gelişiminde yenilikçiliğe öncülük eden” birinci 10 laboratuvarı ortasında yer aldı. 

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Kuşaklar Genetik’in kurucusu farmakolog ve genetik uzmanı Dr Gülay Özgön bu dereceyi, “Kurulduğu 2009 yılından bu yana pek çok prensip imza atan Jenerasyonlar Genetik Hastalıklar Kıymetlendirme Merkezi olarak, kalite standartları tarifli ve teknoloji transferini tesirli uygulayan bir merkez olmamızın bu başarıda kıymetli bir hissesi olduğuna inanıyoruz.” diyerek kıymetlendirdi. 

 

Özgön şöyle devam etti: “Günümüzde genetik testler sayesinde teşhis, teşhis ve tedavi konusunda bir paradigma değişikliği yaşanıyor. Genetik bilimi ve testler, hastalara, şahsileştirilmiş en uygun tedaviyi uygulama alanı yarattıkları için hakikaten kritik hale geldi. Hastalıklara genetik yatkınlık ve kanser çeşitlerinin teşhis ve tedavisi için kullanılan genetik testler, bireylerin hayatlarını sağlıklı sürdürmesinde giderek daha yaygın hale geliyor. Bugün, kanser ve genetik hastalıkların teşhis ve tedavisinde uyguladığımız testler ile danışanlarımızın hayatlarında fark yaratmayı hedefliyoruz. Kuşaklar olarak, 15 yılı aşkın müddettir ileriye gerçek yeni bir yol açıyoruz. Hastalıkların daha erken teşhis edilebilmesi ve klinisyenlerin tedavi sürecinde muvaffakiyet oranlarını artırmak için her bir hastaya, kendisine en uygun tahlili ve danışmanlık hizmetini sunuyoruz.”

 

“Yolculuğumuz, yurtdışına verdiğimiz hizmeti genişletme gayemiz ve ülkemiz için bu alanda yetişmiş insan gücü yaratma vizyonumuzla devam edecek. Halihazırda KKTC ve Gürcistan’a verdiğimiz bayan doğum IVF alanındaki yurtdışı hizmetimiz, Kasım 2023 itibarıyle onkoloji alanındaki uzmanlığımızla Irak, İran ve Azerbeycan’a genişleyecek. Kanserde şahsa özel tedavinin ön şartı olan moleküler tümör profilleme testlerimizle yurt dışına bir defa daha açılıyoruz.”  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen