Paz. Nis 28th, 2024

KUZEY MARMARA OTOYOLU CUMHURİYETE NEFES İÇİN

2023 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU



 

Türkiye’nin geleceğe bağlanan otoyolu Kuzey Marmara Otoyolu (KMO), 11 Kasım Ulusal Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” etkinliğinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları için 2023 fidanı daha toprakla buluşturdu. Kuzey Marmara Otoyolu Adapazarı Bakım İşletme Merkezi’nde gerçekleşen fidan dikim merasiminde bine yakın öğrencinin iştirakiyle ekilen 2023 adet fıstık çamı ve defne fidanına can suyu verildi.

 

2018 yılından beri her yıl ortalama 1 milyon fidan dikerek İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da toplam 5 milyon fidanı tabiatla buluşturan Kuzey Marmara Otoyolu, “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” kampanyası kapsamında 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları için 2023 fidanı daha toprakla buluşturdu. 

 

Kuzey Marmara Otoyolu Adapazarı Bakım İşletme Merkezi’nde gerçekleşen fidan dikim merasiminde,  Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Büyük, Sakarya Orman Bölge Müdürü Başkan Terzi, Kuzey Marmara Otoyolu çalışanları ve bine yakın öğrencinin iştirakiyle ekilen 2023 adet fıstık çamı ve defne fidanına can suyu verildi.

 

Uluğtekin: “100. Yıl Cumhuriyet Ormanları Geleceğimize Nefes Olacak”

 

Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki İstanbul, Kocaeli ve Sakarya vilayetlerinde 2018 yılından beri 5 yılda 5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını söz eden KMO Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, “Kuzey Marmara Otoyolu olarak 415 kilometrelik otoyol koridorumuz boyunca fidan dikimi başta olmak üzere ekolojik köprüden özel peyzajlara kadar yeşile büyük kıymet veriyoruz. Projemizin hayata geçtiği 2018 yılından beri her yıl ortalama 1 milyon fidan dikerek bugüne kadar 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bilhassa sorumluluğumuz gereği ekolojik dengeyi de gözeterek, bölge ve iklim şartlarına en uygun bitki cinsleri ile karayolu güzergahımızdaki yerleşim bölgeleri, tünel giriş çıkışları ve işletme alanlarımızda yeşillendirme projeleri uyguluyoruz. İbreli ağaçlardan, yapraklı ağaçlar ve çalı çeşitlerine kadar 40’ın üzerinde farklı bitki tipini toprakla buluştururken, karbon salınımının tesirini azaltmak için en uygun bitkileri ihtimamla seçiyoruz. Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes kampanyası ile de 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları için 2023 fidanı daha toprakla buluşturmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Bilhassa eğitim çağındaki çocuklarımızla birlikte fidan dikmemiz ve onlara can suyu vermemiz, gelecek kuşaklarımızın tabiat dostu yetişmesi açısından son derece değerli. Kuzey Marmara Otoyolu olarak sürdürülebilir etraf siyaseti anlayışımızdan asla taviz vermeden, yeşile ve tabiata katkı sunmaya devam edeceğiz. Zira bizim ülkemize, milletimize ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuz var. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha yeşil bir Türkiye bırakmak için üzerimize düşen her vazifesi eksiksiz halde yerine getireceğiz.” diye konuştu.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen