Sal. May 7th, 2024


Başkan Soyer’den duygulandıran Filistin mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir kere daha İsrail’in Filistin’e yönelik ataklarına dikkat çekti. 37 yıl evvel çevirisini yaptığı kitapta Filistinli çocukların körebe oyununa hayatta kalma oyunu dediğini hatırlatan Soyer, “Diliyorum ki çocuklar Filistin’de yeniden körebe oynasınlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı dördüncü birleşimi Kültürpark 4 No’lu Hol’de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in yönetimindeki meclis oturumunda partilerin küme başkanvekillerinin 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dair temennileri gündeme geldi.  İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İsrail’in Filistin’e yönelik akınlarına değinerek, “37 yıl evvel iki gazetecinin Filistinli bayan ve çocuklarla ilgili yazdıkları ‘Geri Döneceğiz’ isimli kitabı çevirmiştim. O kitapta gazeteciler, Filistinli mülteci çocukların artık oralarda yeni bir oyun oynadıklarını anlatıyorlardı. Oradan bir cümle paylaşmak istiyorum. Batıda bu oyun körebe olarak bilinir. Filistinli çocuklar buna öbür bir isim bulmuşlar. ‘Hayatta kalma’ Ben de diliyorum ki çocuklar Filistin’de yeniden körebe oynasınlar” dedi.

“Barışı Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e borçluyuz”

Mustafa Kemal Atatürk’ün dış siyasetine da dikkat çeken Lider Soyer, “Atatürk’ü rahmetle anmak istiyorum. Zira içinde yaşadığımız bu coğrafyada; Irak, İran, Suriye, Filistin’de savaşlar on yıllardır sürüyor. Bütün bunlar olup biterken, çocuklar, bayanlar, beşerler ölürken şayet biz bu coğrafyada yüz yıldır kesintisiz barış yaşıyorsak bunu Cumhuriyete ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Buradan Atatürk’ü bir kere daha rahmetle analım ve şükranlarımızı sunalım” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen