Cts. May 11th, 2024

Lise ve Üniversite Öğrencileri İçin ‘Siber Güvenlik Atölyesi’

Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte düzenlediği Siber Güvenlik Atölyesi eğitimleri başlıyor.

 
Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin Zeytinburnu’nda ikamet eden lise ve üniversite öğrencileri için İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Siber Güvenlik Atölyesi eğitimleri başlıyor. 27 Kasım 2023 tarihine kadar iştirak başvurularının www.zeygem.org.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılabildiği Siber Güvenlik Atölyesi’nde; bilgi güvenliği idaresi, güvenlik testleri ve kontrolleri, sızma testleri, güvenlik tahlilleri eğitimleri verilecek. İsimli Bilişim Mühendisi Sercan Bayram tarafından verilecek atölye eğitimleri büsbütün fiyatsız olup, iki kümeden oluşan 20’şer kişilik kontenjanla sonlu tutulacak. Atölye dersleri 4 Aralık 2023 Pazartesi günü başlayacak. 

 

SİBER GÜVENLİK ATÖLYESİ HAKKINDA
Siber güvenlik, internet tabanlı irtibat dünyasının temelini oluşturuyor. Siber güvenlik, bilgi güvenliğinden operasyon güvenliğine ve bilgisayar sistemlerinin güvenliğine kadar birçok farklı kavramı kapsıyor. Siber güvenlik birebir vakitte farklı amaç kitleleri için farklı manalara da geliyor. Bireyler açısından bu kavram inançlı hissetmek, ferdî bilgileri ve kapalılığı korumak demek. Tanımlar farklı olsa da siber güvenlik bireylerin, kurumların ve hükümetlerin bilgi süreç gayelerine inançlı, özel ve emniyetli bir formda ulaşmalarına imkan veren ortak aktiflikleri ve kaynakları söz ediyor. 
ZEYGEM’in Siber Güvenlik Eğitimi’ne katılan öğrenciler, bilişim ve teknolojik çerçevede işlenen kabahatleri ve buna ait önleyici önlemleri öğrenecek ve mağduriyet yaşamamak ismine bu atölye sayesinde öğrendiklerini yaşantılarına uyarlayabilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen