Paz. May 5th, 2024


Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, iklim değişikliğiyle uğraş konusunda ilçe belediyeleri bilinçlendirmek ve bu mevzuda yapılan çalışmalara dahil etmek hedefiyle “Antalya’da Mahallî İdarelerin İklim Değişikliğine Bakış Açısı” bahisli toplantı gerçekleştirdi.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Lokman Atasoy, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Lideri Melike Kireçcibaşı, Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İhsan Çiçek ve Prof. Dr. Mehmet Somuncu ile ilçe belediyelerine bağlı ilgili temsilciler iştirak sağladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Lider Danışmanı Lokman Atasoy, iklim değişikliğiyle uğraş ve ahenk konusunda ulusal ve milletlerarası çalışmaların yanı sıra mahallî ölçekteki çalışmaların da büyük ehemmiyet kazandığını, lokal idarelerin eforları ve teşebbüsleri olmadığı takdirde ulusal ve milletlerarası alanlarda muvaffakiyetin gelmeyeceğini söyledi.

 

ÇEVRE ÇALIŞMALARI 18 ÖDÜL GETİRDİ

Atasoy, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliğiyle çaba ve ahenk konusunda en başarılı çalışmaları yürüten belediyelerin başında geliyoruz. İlçe belediyelerini de bu çalışmalara dâhil ederek daha tesirli olmak hedefindeyiz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 2022’de sürdürülebilir güç ve iklim hareket planı hazırlandığını, en geniş kapsamlı çevreci dönüşüm çalıştayının yapıldığını, Avrupa Birliği İklim Diplomasisi Haftası’na mesken sahipliği yapıldığını anlatan Lokman Atasoy, “Güneş panelleriyle ilgili olarak “Solar School” projesine müracaat yaptık. Şimdiye kadar ulusal ve memleketler arası alanda 18 ödül aldık. Ayrıyeten iklim dostu kuruluş evrakı alan tek belediye olduk” diye konuştu.

 

HEDEFİMİZ KARBON NÖTR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Lideri Melike Kireçcibaşı da gayelerinin 2030 yılına kadar karbon nötr salınımı azaltmak olduğunu aktardı. 2030 yılına kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak net sıfır emisyon amacına ulaşacaklarını aktaran Kireçcibaşı, iştirakçilere Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliği konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

ÇİÇEK VE SOMUNCU SUNUM YAPTI

Toplantıda Ankara Üniversitesi Lisan ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Coğrafya Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Çiçek “İklim Değişikliğinin Antalya Üzerindeki Fiziki Tesirlerine Genel Bakış” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi Etraf Problemleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Somuncu da iklim değişikliğinin Antalya üzerindeki beşeri tesirlerine odaklanarak detaylı bir sunum yaptı. Toplantı sonunda interaktif bir sohbet gerçekleştirerek iştirakçilere iklim değişikliği konusunda lokal idarelerin alabileceği tedbirler konuşuldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen