Sal. May 7th, 2024

Apple, iPhone X ile birlikte Touch ID’yi kullanmaktan vazgeçti ve o zamandan beri kimlik doğrulama teknolojisinin sonraki her iPhone sürümünde geri döneceğine dair söylentiler devam ediyor. Cupertinolu şirketin iPhone 16 ile Touch ID’yi geri getireceği iddiası da çoktan ortalıkta dolaşmaya başladı. Ancak yeni bilgiler bunun gerçekleşmeyeceğini söylüyor. MacRumors tarafından aktarıldığı üzere Apple, Touch ID çiplerini üretmek için kullanılan ekipmanların çoğunu üretmeyi durdurdu ve iPhone 16 modellerinde bu teknolojiyi kullanmayı planlamıyor.

Gelecekteki iPhone’lar muhtemelen Face ID’yi birincil kimlik doğrulama yöntemi olarak koruyacak. Kaynak, Apple’ın Touch ID çiplerini yalnızca 2022 iPhone SE için ürettiğini ve Touch ID’yi gelecekteki iPhone’lara geri getirme planının olmadığını söyledi: “Parmak izi tanıma çipi 8 inçlik özel bir işlem kullanmaktadır. Ancak, Apple’ın parmak izi tanıma için başlangıçta bu teknolojiyle donatılmış cihazların çoğu kapatıldı ve mühürlendi. Bu da Apple’ın telefonlarının kilidini açmak için birincil yöntem olarak parmak izi tanımayı kullanmayacağını gösteriyor.”

Eğer kaynağın iddiaları doğruysa, yakında çıkacak olan iPhone SE 4 de Touch ID özelliğine sahip olmayacak. Bu aslında iyi bir şey çünkü daha fazla ekran alanı kazanmış oluyoruz. Apple’ın Galaxy S23 Ultra gibi bir ekran altı parmak izi tarayıcısını benimsemesi güzel olabilirdi, ancak bu rotaya gitmeyecekleri anlaşılıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen