Per. Nis 25th, 2024

İlk Apple Watch’un, 2014’ün sonlarında tanıtılmadan önce geçirdiği geliştirme yolculuğu hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Ancak birkaç ay önce ortaya çıkarılan bir prototip, karşımıza çıkabilecek bir alternatifin nasıl olabileceğini gösteriyor.

Apple cihazları koleksiyoncusu Giulio Zompetti, Aralık 2013’ten kalma olduğu bildirilen bir Apple Watch prototipini elde etmeyi başardı ve bu prototipin görüntülerini 9to5Mac ile paylaştı.

Orijinal Apple Watch, Eylül 2014’teki tanıtımının ardından Nisan 2015’te satışa sunulmuştu. Yani bu prototip, alıcılara gönderilen ilk cihazdan neredeyse 18 ay daha eski, ancak tasarım anlamında çok da farklı gözükmüyor. Başka bir deyişle Apple, ürünün yaklaşık olarak nasıl bir biçim ve görünüşe sahip olacağına oldukça erken bir aşamada karar vermiş ve geri kalan zamanı bu tasarımı iyileştirmek ve yazılımı geliştirmek için harcamış olabilir.

Yine de, prototip saat ile son ürün tamamen aynı değil. Paylaşılan resimlerde görüldüğü üzere, bu Apple Watch prototipinin Digital Crown’u biraz daha farklı bir şekle sahip ve Apple’ın donanım özelliklerini test etmek için şirket içerisinde kullandığı bir başlatıcı olan SwitchBoard’u çalıştırıyor.

Ancak Zompetti’nin belirttiğine göre, iki cihaz arasındaki en büyük farkı gözle görmek mümkün değil. Koleksiyoncu, şarj cihazının mevcut şarj cihazına benzemesine rağmen diğer Apple Watch modelleriyle çalışmadığını iddia ediyor.

Apple’ın piyasaya sürülmeden önce şarj mekanizmasında ne gibi değişiklikler yaptığı bilinmiyor, ancak en azından görsel olarak orijinal Apple Watch’a çok benzeyen bir giyilebilir cihaz olduğu ve muhtemelen Apple Watch Ultra ve Apple Watch Ultra 2 dışındaki en son modellere göre bile büyük ölçüde farklı bir tasarıma sahip olmadığı söylenebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen