Paz. Nis 28th, 2024

Windows 11 Canary’nin 15 Kasım 2023’te yayımlanan en son sürümü, kullanılabilir ağların listesini yenilemenize imkan tanıyan bir Wi-Fi yenileme düğmesinin ilk versiyonunu da içeriyor. Bu düğme, örneğin ağ bağlantılarındaki sorunları giderirken işinize yarayabilecek önemli bir işlev olabilir ve her nedense şimdiye kadar Microsoft tarafından asla kullanılmadı.

@PhantomOfEarth tarafından görüntüleri X’te paylaşılan düğme, ağ açılır penceresinin alt kısmında “Diğer Wi-Fi ayarları” bağlantısının yanında görünecek.

Windows Insider ekibinin Kıdemli Program Yöneticisi Brandon LeBlanc, geliştiricilerin bir sonraki Windows sürümü için Wi-Fi yenileme düğmesi üzerinde çalıştığını doğruladı. Ancak 25997 numaralı yapıdaki uygulaması henüz tamamlanmış değil.

LeBlanc’ın söylediğine göre bu düğme “bir nevi çalışıyor” ama aynı zamanda gelecekteki güncellemelerde sunulacak başka değişikliklerin de gelmesini gerektirdiği için Microsoft tarafından en son Canary sürümünün sürüm notlarında listelenmiyor.

Windows 10 ve 11’in mevcut kararlı sürümleri, kullanılabilir Wi-Fi ağları listesini yalnızca açılır pencereyi kapatıp tekrar açarak yenilemenize izin veriyor. Bu işlevin özel bir yenileme düğmesine sahip olması, örneğin tekrar açılmasını beklediğiniz bir modem gibi durumlarda Wi-Fi’ye bağlanmayı çok daha kolay hale getirebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen